Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ξυλάγγουρο με αντράκλα !!



Ιστορικά στοιχεία.

Οι πληθυσμοί που καλλιεργούνται σήμερα στην Ελλάδα ανήκουν στην οικογένεια Cucurbitaceae και στο γένος Cucumis.

Ταξινόμηση ως προς το είδος εν έχει γίνει ακόμη. Κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν στο είδος melo (πεπόνι) και όχι στο είδος sativus (αγγούρι).

Καταγωγή των φυτών:

Η καταγωγή των φυτών δεν είναι γνωστή. Η καλλιέργεια τους περιορίζεται σε λίγες περιοχές της Ελλάδας, όπως την Κρήτη και τη Χίο, και γίνεται υπαίθρια εδώ και πολλά χρόνια από τους τοπικούς παραγωγούς.

Τα τελευταία χρόνια η καλλιέργεια των φυτών γίνεται και υπό κάλυψη, δηλαδή μέσα στα θερμοκήπια, αλλά και πάλι σε περιορισμένη κλίμακα.

Οι πληθυσμοί που καλλιεργούνται είναι γνωστοί ως ¨κλωσούδια¨ και ¨ατζούρια¨ ή αλλιώς ¨ξυλάγγουρα¨λόγο της σκληρώτητας που εμφανίζει ο καρπός.

Η καλλιέργεια των πληθυσμών αυτών δεν είναι διαδεδομένη λόγο της μη ύπαρξης πιστοποιημένου σπόρου, με συνέπεια την ύπαρξη μεγάλης παραλλακτικότητας.

Χρήση του καρπού.

Ο καρπός καταναλώνεται σε άγουρο στάδιο όπως το αγγούρι. Τρώγεται σε σαλάτα όπου μπορεί κάλλιστα να υποκαταστήσει το αγγούρι, είτε μόνος του με την προσθήκη αλατιού.

Συνήθως διατίθεται στις ντόπιες αγορές ή χρησιμοποιείται σε οικιακή βάση.

Οι ποσότητες που πωλούνται στις αγορές δεν είναι μεγάλες και αυτό γιατί η καλλιέργεια δεν είναι συστηματική και γιατί το προϊόν δεν είναι γνωστό στο μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού.

Ο σπόρος δεν υπάρχει στο εμπόριο. Οι παραγωγοί, κάθε χρόνο, κρατάνε μία ποσότητα σπόρου για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Η ποσότητα αυτή προέρχεται από καρπούς που αφήνονται να ωριμάσουν πάνω στο φυτό και δεν συγκομίζονται στο ίδιο στάδιο όπως οι καρποί που προορίζονται για το εμπόριο.

Αντράκλα με ατζούρι, κρεμμύδι και κάπαρη.

Υλικά:

•► 1 ματσάκι αντράκλα
•► 1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
•► 1 μεγάλο ατζούρι κομμένο σε φέτες
•► 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
•► dressing: 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και 3 λάδι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και πλένετε την αντράκλα. Κρατάτε τα τρυφερά κλαδάκια και πετάτε τα υπόλοιπα. Κόβετε σε κομμάτια μήκους 2-3 εκ.

Τα βάζετε σε σουρωτήρι και τα ξεπλένετε, για να φύγουν τα μαύρα σποράκια της αντράκλας που βρίσκονται στη κορυφή του κάθε βλασταριού.

Βάλτε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ. Προσθέστε αλάτι, πράσινο πιπέρι και το χτυπημένο λαδόξιδο.

Ανακατέψτε απαλά όλα τα υλικά και σερβίρετε. Μπορείτε αν θέλετε να την αφήσετε να τραβήξει μισή ώρα το πολύ, μετά θα μαραθούν τα φύλλα της.

Συμπληρώστε με τυρί ροκφόρ, ανθότυρο ή μανούρι,

Συνοδεύει όλα τα ψητά και συνοδεύεται με παγωμένη μπύρα ή τσίπουρο, ρακή ή ούζο.

Καλή σας όρεξη !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια :