Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Κρύα σάλτσα πράσινων λαχανικών !!!



Μια κρύα σάλτσα πράσινων λαχανικών, για πολλές διαφορετικές χρήσεις.

Δροσιστικό χορταστικό πρωινό και απογευματινό και βραδινό και για όλες τις ώρες που χρειαζόμαστε ένα γευστικό και πλήρες γεύμα, ελαφρύ και υγιεινό.

Ξεροψημένες φέτες ψωμιού, ντοματάκια κομμένα σε φέτες, και μια σάλτσα πράσινων λαχανικών, που πάει με όλα, ακόμη και με μακαρονάδες ή με ριζότο.

Υλικά:

•► Μερικά φύλλα μια χούφτα είναι αρκετά για ένα μικρό βαζάκι (από 1 πράσινο λαχανικό της αρεσκείας σας πλυμένα και καλά στεγνωμένα, χωρίς τα σκληρά του σημεία.
•► 1-2 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
•► 3 κ.σ. κουκουνάρι
•► Περίπου 3/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (ή παρμεζάνα ανάμεικτη με πεκορίνο)
•► Περίπου 1/2 με 3/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συνήθως αγουρέλαιο.
•► Αλάτι
•► καγιέν
•► Στάλες πετιμέζι ή μέλι ή ζάχαρη καστανή

Όπως βλέπετε τα υλικά είναι τα ίδια με την κλασσική σάλτσα πέστο αλλά δεν έχει βασιλικό, μα άλλα πράσινα λαχανικά.

Οι αγαπημένες μου επιλογές είναι φύλλα από σπανάκι, ραδίκι, ρόκα, σέλινο, δυόσμο, βασιλικό φύλλα από παντζάρι κλπ

Χρειάζεται να κάνετε δοκιμές γιατί κάποια από αυτά έχουν ιδιαίτερες γεύσεις (πικρές π.χ.) που πιθανόν να μην σας αρέσουν, ενώ είναι υγιεινό το πικρό στην διατροφή, συνήθως το αποφεύγουν.

Πρέπει να δουλέψουμε τα υλικά στο γουδί, για καλύτερο αποτέλεσμα. Όμως, εναλλακτικά, για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μίνι μίξερ.

Εκτέλεση:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το λαχανικό που επιλέξαμε, εδώ είναι φύλλα από ραδίκι ήμερο. Χωρίζουμε τα φύλλα του. Δεν πρέπει να αφήσουμε καθόλου κοτσάνι.

Επίσης είναι πολύ βασικό το τυρί να είναι φρεσκοτριμμένο. Χτυπάμε λίγα λίγα τα φύλλα με το σκόρδο στο γουδί. Αφού τα πολτοποιήσουμε όλα, τότε προσθέτουμε το κουκουνάρι.

Στη συνέχεια, εναλλάξ, προσθέτουμε το τυρί και το ελαιόλαδο. Προς το τέλος δοκιμάζουμε για να αλάτι και το καγιέν.

Διατηρούμε την σάλτσα για αρκετό καιρό στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο, φροντίζοντας να καλύπτονται όλα τα υλικά από ελαιόλαδο.

Αν θέλουμε να προσθέσουμε σάλτσα πράσινων λαχανικών σε κάποιο φαγητό, πρώτα αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και μετά βάζουμε την σάλτσα. Αλλιώς θα ψηθεί το τυρί και θα χωρίσει (θα κόψει) το λάδι.

Σερβίρισμα:

Σε μέτριες φέτες από φρεσκοψημένο και τραγανό ψωμί, απλώνουμε μια στρώση σάλτσα πράσινων λαχανικών και γαρνίρουμε με ντοματάκια κομμένα σε φέτες συμπληρώνοντας εναλλακτικά και λίγες φετούλες ραπανάκι ή αβοκάντο.

Ελάχιστες σταγόνες λάδι και λίγες σταγόνες πετιμέζι κάνουν την διαφορά ανάλογα με την όρεξη μας.

Καλή σας όρεξη !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια :