Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Τζατζίκι, το παραδοσιακό !!!!



Το Τζατζίκι είναι ένα ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας. Έχει τουρκική προέλευση και το όνομά του προέρχεται από τη λέξη cacık γι' αυτό παλιότερα το έλεγαν καμια φορά "σατζίκι".

Το κύριο συστατικό του είναι το στραγγιστό γιαούρτι, "σακούλας" όπως συνήθως λέγεται, στο οποίο προστίθενται τριμμένο αγγούρι, λιωμένο σκόρδο, άνηθος και λίγο ελαιόλαδο.

Πέρα από την Ελλάδα και την Τουρκία το τζατζίκι είναι γνωστό στο Ιράκ, ενώ είναι συγκρίσιμο και με το αϋράν ή το ραϊτά της Ινδίας.

Βιομηχανικά παράγεται με την μίξη βακτηριακής καλλιέργειας γάλακτος, αγγουριού (Cucumis sativus) και σκόρδου (Allium vineale) σε προκαθορισμένη αναλογία των συστατικών.

Η συνταγή:

Υλικά:
•►500gr. γιαούρτι σακούλας
•►0,125 g αγγούρι
•►3 σκελίδες σκόρδο
•►3/4 φλυτζάνια τσαγιού λάδι
•►ανθό αλατιού
•►φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι
•►πιπέρι καγίεν
•►άνηθο

Εκτέλεση:
Αφού ξύσουμε το αγγούρι απ΄ το χοντρό μέρος του τρίφτη, τ΄ αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.

Εάν θέλουμε αλατίζουμε πρώτα το αγγούρι και μετά το στραγγίζουμε και με τα χέρια.

Είναι πολύ σημαντικό να στραγγίσουν τα κομματάκια του αγγουριού πριν τα ανακατέψουμε με το γιαούρτι και τα άλλα συστατικά.

Με τον τρόπο αυτό, το μίγμα παραμένει πηχτό. Αν δεν προηγηθεί στράγγισμα, το τζατζίκι γίνεται νερουλό.

Στη συνέχεια περνάμε από το χοντρό επίσης μέρος του τρίφτη το σκόρδο ή το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.

Ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε χρησιμοποιώντας γουδί και γουδοχέρι για να λιώσουμε το σκόρδο μαζί με λίγο αλάτι και επιμένοντας μέχρι το στουμπηγμένο σκόρδο να γίνει λεία κρέμα.

Τέλος βάζουμε σ΄ ένα μπολ το γιαούρτι προσθέτουμε το ξυσμένο και στραγγισμένο αγγούρι, το σκόρδο, αλατοπίπερο (όχι πολύ), λάδι, ξίδι και τ΄ ανακατεύουμε ελαφρά.

Για διακόσμηση προσθέτουμε: μια 2-3 ελιές στη μέση, ή ένα κλαδάκι άνηθο.

Σερβίρεται ως επιτραπέζιο ορεκτικό, κυρίως συνοδεύοντας ψητά κρέατα. Ταιριάζει πολύ και με τηγανητές πατάτες ή κολοκυθάκια.

Μπορεί να σερβιριστεί, αλειμμένο πάνω σε ψωμί, και ως μεζές για το ούζο ή το τσίπουρο. Το τζατζίκι είναι συνηθισμένο συστατικό και στο σουβλάκι με πίτα.


Καλή σας όρεξη !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια :