Ένα νοστιμότατο πιάτο πλούσιο σε βιταμίνες και αρώματα χορταρικών που δένουν τέλεια μεταξύ τους. Θα σας ενθουσιάσει αρκεί να σας αρέσουν οι αγκινάρες.
Υλικά   [ για 4 μερίδες ]
●► 1 μπούτι αρνίσιο 800 γραμ περίπου
●► 8 αγκινάρες
●► 4 καρότα κομμένα ροδέλες
●► ½ ματσάκι άνηθο
●► ½ ματσάκι μάραθο
●► 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
●► ½ κούπας ελαιόλαδο
●► χυμό 2 λεμονιών
●► 2 αυγά
●► 150 γραμ αρακά (προαιρετικά)
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει
Έχουμε το μπουτάκι κομμένο σε μερίδες, το βάζουμε να τσιγαριστεί καλά από όλες τις μεριές
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, και τον μάραθο. Αφού πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τον αρακά, τα καρότα και τις αγκινάρες.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι.
Ρίχνουμε και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα περίπου. Θα το δείτε εαν έχει ψηθεί
Στην συνέχεια χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών.
Παίρνουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού και το προσθέτουμε στο μείγμα λεμονιού και αυγών, χτυπάμε να ανακατευτούν καλά και το προσθέτουμε στο φαγητό.
Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και είναι έτοιμο
Εαν θέλουμε την σάλτσα του φαγητού πιο δεμένη μπορούμε την ώρα που ετοιμάζουμε το αυγολέμονο να βάλουμε 1 1/2 κ σ κορν φλαουερ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εαν το αρνί δεν είναι γάλακτος καλό θα είναι να το βάλουμε να βράσει μόνο του για 1/2 ώρα και μετά να βάλουμε τα άλλα υλικά μας
sintagespareas.gr
●► 1 μπούτι αρνίσιο 800 γραμ περίπου
●► 8 αγκινάρες
●► 4 καρότα κομμένα ροδέλες
●► ½ ματσάκι άνηθο
●► ½ ματσάκι μάραθο
●► 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
●► ½ κούπας ελαιόλαδο
●► χυμό 2 λεμονιών
●► 2 αυγά
●► 150 γραμ αρακά (προαιρετικά)
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει
Έχουμε το μπουτάκι κομμένο σε μερίδες, το βάζουμε να τσιγαριστεί καλά από όλες τις μεριές
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, και τον μάραθο. Αφού πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τον αρακά, τα καρότα και τις αγκινάρες.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι.
Ρίχνουμε και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα περίπου. Θα το δείτε εαν έχει ψηθεί
Στην συνέχεια χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών.
Παίρνουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού και το προσθέτουμε στο μείγμα λεμονιού και αυγών, χτυπάμε να ανακατευτούν καλά και το προσθέτουμε στο φαγητό.
Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και είναι έτοιμο
Εαν θέλουμε την σάλτσα του φαγητού πιο δεμένη μπορούμε την ώρα που ετοιμάζουμε το αυγολέμονο να βάλουμε 1 1/2 κ σ κορν φλαουερ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εαν το αρνί δεν είναι γάλακτος καλό θα είναι να το βάλουμε να βράσει μόνο του για 1/2 ώρα και μετά να βάλουμε τα άλλα υλικά μας
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου