Μπορείτε να βρείτε οποιαδήποτε στιγμή κομπόστα ροδάκινο στο σουπερμάρκετ ή να φτιάξετε δική σας. Αν σας αρέσουν οι ψαγμένες σάλτσες ευκαιρία είναι να το τολμήσετε!
Υλικά:
●► 500 γρ. φιλέτο χοιρινό
●► 25 γρ. βούτυρο
●► 1 κ.σ. ελαιόλαδο
●► 150ml ζωμό λαχανικών
●► 2 κ.σ. μέλι
●► 415 γρ. φέτες ροδάκινου κομπόστα
●► 1 κ.σ. κορνφλάουερ
●► 1 κ. σ. ψιλοκομμένα φουντούκια
●► Μισό λεμόνι
●► Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόψτε το χοιρινό σε 12 κομμάτια και προσθέστε αλατοπίπερο.
Ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και μαγειρέψτε το χοιρινό για 8 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά.
Μετά βγάλτε το απ’ το τηγάνι και κρατήστε το σε μέρος ζεστό.
Προσθέστε το χυμό του λεμονιού αλλά και την ξυμένη φλούδα του στο ζωμό λαχανικών, μαζί με το μέλι και 4 μεγάλες κουταλιές χυμό ροδάκινου.
Σιγοψήστε τα σε τηγάνι για 2-3 λεπτά.
Ανακατέψτε το κορνφλάουερ με μία κουταλιά νερό και προσθέστε το στο τηγάνι με τα φουντούκια.
Μαγειρέψτε την σάλτσα μέχρι να πήξει.
Σε κάθε πιάτο τοποθετήστε 3 κομμάτια χοιρινό και σκεπάστε τα με την σάλτσα.
Γαρνίρετε με φέτες ροδάκινου και με λαχανικά της εποχής.
flowmagazine.gr
●► 500 γρ. φιλέτο χοιρινό
●► 25 γρ. βούτυρο
●► 1 κ.σ. ελαιόλαδο
●► 150ml ζωμό λαχανικών
●► 2 κ.σ. μέλι
●► 415 γρ. φέτες ροδάκινου κομπόστα
●► 1 κ.σ. κορνφλάουερ
●► 1 κ. σ. ψιλοκομμένα φουντούκια
●► Μισό λεμόνι
●► Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόψτε το χοιρινό σε 12 κομμάτια και προσθέστε αλατοπίπερο.
Ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και μαγειρέψτε το χοιρινό για 8 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά.
Μετά βγάλτε το απ’ το τηγάνι και κρατήστε το σε μέρος ζεστό.
Προσθέστε το χυμό του λεμονιού αλλά και την ξυμένη φλούδα του στο ζωμό λαχανικών, μαζί με το μέλι και 4 μεγάλες κουταλιές χυμό ροδάκινου.
Σιγοψήστε τα σε τηγάνι για 2-3 λεπτά.
Ανακατέψτε το κορνφλάουερ με μία κουταλιά νερό και προσθέστε το στο τηγάνι με τα φουντούκια.
Μαγειρέψτε την σάλτσα μέχρι να πήξει.
Σε κάθε πιάτο τοποθετήστε 3 κομμάτια χοιρινό και σκεπάστε τα με την σάλτσα.
Γαρνίρετε με φέτες ροδάκινου και με λαχανικά της εποχής.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
flowmagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου