Ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Μια συνταγή για μοσχαράκι με πατατούλες στη γάστρα. Ένα πατροπαράδοτο Κυριακάτικο φαγητό για όλη την όλη την οικογένεια.
Υλικά:
•► 1 ½ μοσχαρίσιο κρέας [σπάλα] κομμένο σε κομματάκια
•► 8 μεγάλες πατάτες για φούρνο κομμένες
•► 2 καρότα κομμένα σε ροδελίτσες [ μαζί με τις πατάτες ][ Προαιρετικά ]
•► 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένες
•► 3 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
•► 200 γρ. κασέρι σε κυβάκια
•► 1 κύβο βοδινού λιωμένο σε 1 1/2 φλ. ζεστό νερό
•► 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
•► 1 φλ. τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
•► 6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
•► λίγη ρίγανη ή θυμάρι
•► ελαιόλαδο
•► αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με 2 κ.σ. βούτυρο. Το τρίβουμε με τη ρίγανη ή το θυμάρι και του “κολλάμε” το σκόρδο να πάει παντού, σε κάθε μικρή τρυπούλα.
Σε μπολ ανακατεύουμε τις κομμένες πατάτες και τα κομμένα καρότα σε ροδελίτσες , με το λεμόνι και το υπόλοιπο βούτυρο και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.
Σε γάστρα πήλινη απλώνουμε τις πατάτες, τις περιχύνουμε με τον ζωμό, εναποθέτουμε επάνω τους το κρέας και από πάνω βάζουμε τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον φρέσκο βούτυρο.
Βάζουμε το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε το κασέρι σε κυβάκια ανακατεύουμε και το αφήνουμε ξεσκέπαστο για 15′ για να ροδίσει.
sintayes.gr , Βασική ιδέα από εδώ
•► 1 ½ μοσχαρίσιο κρέας [σπάλα] κομμένο σε κομματάκια
•► 8 μεγάλες πατάτες για φούρνο κομμένες
•► 2 καρότα κομμένα σε ροδελίτσες [ μαζί με τις πατάτες ][ Προαιρετικά ]
•► 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένες
•► 3 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
•► 200 γρ. κασέρι σε κυβάκια
•► 1 κύβο βοδινού λιωμένο σε 1 1/2 φλ. ζεστό νερό
•► 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
•► 1 φλ. τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
•► 6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
•► λίγη ρίγανη ή θυμάρι
•► ελαιόλαδο
•► αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με 2 κ.σ. βούτυρο. Το τρίβουμε με τη ρίγανη ή το θυμάρι και του “κολλάμε” το σκόρδο να πάει παντού, σε κάθε μικρή τρυπούλα.
Σε μπολ ανακατεύουμε τις κομμένες πατάτες και τα κομμένα καρότα σε ροδελίτσες , με το λεμόνι και το υπόλοιπο βούτυρο και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.
Σε γάστρα πήλινη απλώνουμε τις πατάτες, τις περιχύνουμε με τον ζωμό, εναποθέτουμε επάνω τους το κρέας και από πάνω βάζουμε τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον φρέσκο βούτυρο.
Βάζουμε το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε το κασέρι σε κυβάκια ανακατεύουμε και το αφήνουμε ξεσκέπαστο για 15′ για να ροδίσει.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
sintayes.gr , Βασική ιδέα από εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου