Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους συνταγή, για μια ανάλαφρη σοκολατένια τουρτίτσα, με Nutella ή Μερέντα, τυρί κρέμα και μπισκοτένια βάση έτοιμη σε 20 λ, για όλες τις περιστάσεις.
Υλικά:
Για τη βάση:
•► 150 γρ. μπισκότα digestive
•► 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
•► 2 κοφτές κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση:
•► 120 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά, κρύα
•► 150 γρ. Nutella ή Μερέντα
•► 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη [διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό]
•► 200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε
Για γαρνίρισμα:
•► Φρέσκα φρούτα εποχής αρεσκείας σας
•► θρυμματισμένοι ξηροί καρποί αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν καλά.
Στρώνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί με αποσπώμενη βάση, ή κανονικό διαμέτρου 23 εκ. περίπου στρωμένο με λαδόκολλα, το πιέζετε ισομερώς στη βάση και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 10-15 λεπτά.
Για τη γέμιση: Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Λιώνετε τη νουτέλα ή μερέντα ή τη κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.
Σε άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάτε το τυρί κρέμα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη λιωμένη μερέντα ή νουτέλα και το κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίξερ.
Προσθέτετε σταδιακά, λίγη λίγη τη σαντιγί μέσα στο μείγμα τυριού, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, κυκλικά από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Στρώνετε το μείγμα στο ταψί πάνω από τη βάση μπισκότου, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 4-5 ώρες για να κρυώσει καλά.
Για το γαρνίρισμα: Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με φρούτα εποχής αρεσκείας σας και θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.
Σημείωση: Αντικαταστήστε προαιρετικό τη Μερέντα ή Nutella σοκολάτας με μαύρη σοκολάτα. Σε αυτή τη περίπτωση μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα τυριού μαζί με το κακάο και 1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη αν θέλετε ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα.
sintayes.gr
Για τη βάση:
•► 150 γρ. μπισκότα digestive
•► 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
•► 2 κοφτές κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση:
•► 120 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά, κρύα
•► 150 γρ. Nutella ή Μερέντα
•► 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη [διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό]
•► 200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε
Για γαρνίρισμα:
•► Φρέσκα φρούτα εποχής αρεσκείας σας
•► θρυμματισμένοι ξηροί καρποί αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν καλά.
Στρώνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί με αποσπώμενη βάση, ή κανονικό διαμέτρου 23 εκ. περίπου στρωμένο με λαδόκολλα, το πιέζετε ισομερώς στη βάση και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 10-15 λεπτά.
Για τη γέμιση: Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Λιώνετε τη νουτέλα ή μερέντα ή τη κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.
Σε άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάτε το τυρί κρέμα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη λιωμένη μερέντα ή νουτέλα και το κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίξερ.
Προσθέτετε σταδιακά, λίγη λίγη τη σαντιγί μέσα στο μείγμα τυριού, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, κυκλικά από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Στρώνετε το μείγμα στο ταψί πάνω από τη βάση μπισκότου, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 4-5 ώρες για να κρυώσει καλά.
Για το γαρνίρισμα: Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με φρούτα εποχής αρεσκείας σας και θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.
Σημείωση: Αντικαταστήστε προαιρετικό τη Μερέντα ή Nutella σοκολάτας με μαύρη σοκολάτα. Σε αυτή τη περίπτωση μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα τυριού μαζί με το κακάο και 1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη αν θέλετε ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου