Τα brownies είναι από τα πλέον αγαπημένα σοκολατογλυκά. Απογειώστε τη γεύση σας με αυτή τη βελούδινη μάζα σοκολάτας που λιώνει στο στόμα, με μια πιο έντονη πινελιά τυριού κρέμας.
Υπέροχες δεμένες γεύσεις σε ένα εντυπωσιακό styling !!!
Υλικά:
•► 250 γρ. βούτυρο
•► 440 γρ. ζάχαρη
•► 4 μεγάλα αυγά
•► 70 γρ. κακάο
•► 1 βανίλια
•► 50 γρ. αλεύρι
•► 230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
Για τη κρέμα τυριού:
•► 200 γρ. τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε]
•► 1 αυγό
•► 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C και βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20- 23 εκ. περίπου ανάλογα με το πάχος του γλυκού που προτιμάτε.
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσέχοντας να μην κάψει πολύ. Προσθέτετε την ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς. Ρίχνετε το κακάο, τη βανίλια και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε ζωηρά, με γρήγορες κινήσεις για να μην ψηθούν τα αυγά.
Τέλος, προσθέτετε τη κομματάκια κουβερτούρας και το κοσκινισμένο αλεύρι και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι.
Χτυπάτε με το μίξερ χειρός, το τυρί κρέμα με το αυγό και τη βανίλια μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα.
Στρώνετε τη κρέμα τυριού πάνω από το σοκολατένιο μείγμα στο ταψάκι και με μια μικρή σπάτουλα, ή την ανάποδη ενός κουταλιού, κάνετε “κύματα” στην επιφάνεια ώστε να εισχωρήσει η κρέμα τυριού μέσα στη σοκολατένια κρέμα και η σοκολατένια κρέμα να βγεί στην επιφάνεια.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Το βγάζετε από το ψυγείο, το αφήνετε στο να κρυώσει, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Tip:
Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε στο μίγμα 2 πρέζες αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ για να αναδείξουμε την γεύση της σοκολάτας.
coolartisan.net , sintayes.gr
•► 250 γρ. βούτυρο
•► 440 γρ. ζάχαρη
•► 4 μεγάλα αυγά
•► 70 γρ. κακάο
•► 1 βανίλια
•► 50 γρ. αλεύρι
•► 230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
Για τη κρέμα τυριού:
•► 200 γρ. τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε]
•► 1 αυγό
•► 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C και βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20- 23 εκ. περίπου ανάλογα με το πάχος του γλυκού που προτιμάτε.
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσέχοντας να μην κάψει πολύ. Προσθέτετε την ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς. Ρίχνετε το κακάο, τη βανίλια και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε ζωηρά, με γρήγορες κινήσεις για να μην ψηθούν τα αυγά.
Τέλος, προσθέτετε τη κομματάκια κουβερτούρας και το κοσκινισμένο αλεύρι και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι.
Χτυπάτε με το μίξερ χειρός, το τυρί κρέμα με το αυγό και τη βανίλια μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα.
Στρώνετε τη κρέμα τυριού πάνω από το σοκολατένιο μείγμα στο ταψάκι και με μια μικρή σπάτουλα, ή την ανάποδη ενός κουταλιού, κάνετε “κύματα” στην επιφάνεια ώστε να εισχωρήσει η κρέμα τυριού μέσα στη σοκολατένια κρέμα και η σοκολατένια κρέμα να βγεί στην επιφάνεια.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Το βγάζετε από το ψυγείο, το αφήνετε στο να κρυώσει, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Tip:
Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε στο μίγμα 2 πρέζες αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ για να αναδείξουμε την γεύση της σοκολάτας.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
coolartisan.net , sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου