Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο σοκολατένιο κορμό με μπισκότα, ξηρούς καρπούς, σταφίδες και κερασάκια γλασέ. Εύκολη στη παρασκευή του υπέροχο στη γεύση του.
Υλικά:
•► 540 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
•► 60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, σε μικρά κομματάκια
•► 130 γρ. μπισκότα [τύπου πτι μπερ] θρυμματισμένα σε μικρά κομμάτια
•► 1/4 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
•► 1/4 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης ανάλατα χοντρο-θρυμματισμένα
•► 1/4 φλ. τσαγιού σταφίδες
•► 100 γρ. κεράσια γλασέ, κομμένα στα δύο
Εκτέλεση:
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψάκι, βάθους 6 εκ. και διάμετρο 19 εκ. Το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος, το οποίο φροντίζετε να προεξέχει 2 εκατοστά περίπου απ” όλες τις πλευρές για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας.
Λιώνετε σε μπεν μαρί, σε μεγάλο πυρίμαχο μπολ, τα κομματάκια σοκολάτας και τα κομματάκια βουτύρου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μεταλλικό κουτάλι, για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 5 λεπτά να μισοκρυώσει. Μετά προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά [τα μπισκότα, το ινδοκάρυδο, τα φιστίκια Αιγίνης, σταφίδες και τα κεράσια] και τα ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά ισομερώς.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια, το καλύπτετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα μέχρι να κρυώσει καλά. Πριν σερβίρετε, το βγάζετε από το ψυγείο, το αφήνετε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, το κόβετε σε 16 τετράγωνα μικρά κομμάτια και σερβίρετε.
Κόψτε σε μπουκίτσες το γλυκό σας, βάλτε το σε ένα ωραίο μεταλλικό κουτί και προσφέρετέ το για δώρο!!!
sintayes.gr , taste.com.au
•► 540 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
•► 60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, σε μικρά κομματάκια
•► 130 γρ. μπισκότα [τύπου πτι μπερ] θρυμματισμένα σε μικρά κομμάτια
•► 1/4 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
•► 1/4 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης ανάλατα χοντρο-θρυμματισμένα
•► 1/4 φλ. τσαγιού σταφίδες
•► 100 γρ. κεράσια γλασέ, κομμένα στα δύο
Εκτέλεση:
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψάκι, βάθους 6 εκ. και διάμετρο 19 εκ. Το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος, το οποίο φροντίζετε να προεξέχει 2 εκατοστά περίπου απ” όλες τις πλευρές για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας.
Λιώνετε σε μπεν μαρί, σε μεγάλο πυρίμαχο μπολ, τα κομματάκια σοκολάτας και τα κομματάκια βουτύρου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μεταλλικό κουτάλι, για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 5 λεπτά να μισοκρυώσει. Μετά προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά [τα μπισκότα, το ινδοκάρυδο, τα φιστίκια Αιγίνης, σταφίδες και τα κεράσια] και τα ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά ισομερώς.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια, το καλύπτετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα μέχρι να κρυώσει καλά. Πριν σερβίρετε, το βγάζετε από το ψυγείο, το αφήνετε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, το κόβετε σε 16 τετράγωνα μικρά κομμάτια και σερβίρετε.
Κόψτε σε μπουκίτσες το γλυκό σας, βάλτε το σε ένα ωραίο μεταλλικό κουτί και προσφέρετέ το για δώρο!!!
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
sintayes.gr , taste.com.au
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου