Ένα αγαπημένο γλυκό των μικρών αλλά και των μεγάλων παιδιών.
Μια ωραία συνταγή για donuts με μαρμελάδα, για τα πάρτυ των παιδιών αλλά και των καφέ των μεγάλων.
Υλικά
•► 350 γρ. αλεύρι ( 2 ποτήρια )
•► 60 γρ. ζάχαρη ( ¼ ποτήρι )
•► 20 γρ. φρέσκια μαγιά
•► 50 γρ. βούτυρο Soft
•► ½ ποτήρι γάλα
•► 2 αυγά
•► 1 κουταλιά της σούπας αλκοόλ
•► μαρμελάδα
•► 1 λίτρο λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1/2 ποτήρι γάλα. Την αφήνουμε στην άκρη σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για να έχουμε ένα αφράτο μείγμα . Λιώνουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, τη μαγιά και το λιωμένο Βιτάμ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι ή με το μίξερ.
Καλύπτουμε την ζύμη με ένα πανί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Ζυμώνουμε τη ζύμη και πάλι και τη κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Ισιώνουμε το καθένα από αυτά, βάζουμε λίγη μαρμελάδα και τα κολλάμε μαζί έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μπάλα.
Ζεσταίνουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα ντόνατς σε παρτίδες και τα τηγανίζουμε γυρίζοντας τα περιστασιακά προς την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
vitam.gr , athensmagazine.gr
•► 350 γρ. αλεύρι ( 2 ποτήρια )
•► 60 γρ. ζάχαρη ( ¼ ποτήρι )
•► 20 γρ. φρέσκια μαγιά
•► 50 γρ. βούτυρο Soft
•► ½ ποτήρι γάλα
•► 2 αυγά
•► 1 κουταλιά της σούπας αλκοόλ
•► μαρμελάδα
•► 1 λίτρο λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1/2 ποτήρι γάλα. Την αφήνουμε στην άκρη σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για να έχουμε ένα αφράτο μείγμα . Λιώνουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, τη μαγιά και το λιωμένο Βιτάμ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι ή με το μίξερ.
Καλύπτουμε την ζύμη με ένα πανί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Ζυμώνουμε τη ζύμη και πάλι και τη κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Ισιώνουμε το καθένα από αυτά, βάζουμε λίγη μαρμελάδα και τα κολλάμε μαζί έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μπάλα.
Ζεσταίνουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα ντόνατς σε παρτίδες και τα τηγανίζουμε γυρίζοντας τα περιστασιακά προς την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
vitam.gr , athensmagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου