Αν έχετε αβοκάντο στην κουζίνα σας, έχετε θησαυρό. Με το αβοκάντο μπορείτε να κάνετε θαύματα! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αμέτρητους συνδυασμού για γρήγορα, ελαφριά και προπάντων υγιεινά γεύματα και σνακ. Ακόμα και χυμούς και smoothies!
Όσο για τις φακές, είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι γνωρίζετε τα οφέλη τους. Να σημειώσουμε πως δεν χρειάζονται μούλιασμα, όπως τα φασόλια, μόνο έμπνευση για υπέροχες δημιουργίες!
Υλικά:   { Για 2 Μερίδες }
•► ¼ φλυτζανιού φακές
•► 1 φύλλο δάφνης
•► 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης
•► 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
•► 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► ¼ κουτ. γλυκού μπούκοβο (αν δεν συμπαθείτε τα καυτερά, βάλτε λιγότερο)
•► ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► ½ φλυτζάνι φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες ή ντοματάκια κονκασέ από κονσέρβα
•► ¼ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
•► 1 αβοκάντο
•► 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο
•► αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράστε τις φακές σε αλατισμένο νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει το φύλλο δάφνης, για 15’-17’, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε και αφαιρέστε το φύλλο δάφνης.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν, 3’- 4’ περίπου. Προσθέστε το σκόρδο και το μπούκοβο και σωτάρετε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέστε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε να σιγοβράσει για 7’- 8’. Προσθέστε τις φακές, ανακατέψτε και αποσύρετε από την φωτιά.
Κόψτε το αβοκάντο κατά μήκος, αφαιρέστε το κουκούτσι του, τοποθετήστε το στο πιάτο σας και γαρνίρετε με τις φακές και τον μαϊντανό ή κόλιανδρο. Η καπνιστή πάπρικα δίνει μια ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα γεύση στις φακές.
Εγώ την χρησιμοποιώ πολύ συχνά στα φαγητά που μαγειρεύω, αλλά με αυτό τον τρόπο δεν την είχα ξαναδοκιμάσει. Την συνταγή την είδα εδώ και ομολογώ μου κίνησε πάρα πολύ την περιέργεια... έβαλα την δική μου πινελιά και ιδού!
Το αβοκάντο με τις καπνιστές φακές σαλάτα έτοιμο να το δοκιμάσετε. Ελπίζω να το απολαύσετε όσο εγώ!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
bostanistas.gr , thehealthiercook , mednutrition.gr
•► ¼ φλυτζανιού φακές
•► 1 φύλλο δάφνης
•► 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης
•► 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
•► 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► ¼ κουτ. γλυκού μπούκοβο (αν δεν συμπαθείτε τα καυτερά, βάλτε λιγότερο)
•► ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► ½ φλυτζάνι φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες ή ντοματάκια κονκασέ από κονσέρβα
•► ¼ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
•► 1 αβοκάντο
•► 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο
•► αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράστε τις φακές σε αλατισμένο νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει το φύλλο δάφνης, για 15’-17’, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε και αφαιρέστε το φύλλο δάφνης.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν, 3’- 4’ περίπου. Προσθέστε το σκόρδο και το μπούκοβο και σωτάρετε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέστε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε να σιγοβράσει για 7’- 8’. Προσθέστε τις φακές, ανακατέψτε και αποσύρετε από την φωτιά.
Κόψτε το αβοκάντο κατά μήκος, αφαιρέστε το κουκούτσι του, τοποθετήστε το στο πιάτο σας και γαρνίρετε με τις φακές και τον μαϊντανό ή κόλιανδρο. Η καπνιστή πάπρικα δίνει μια ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα γεύση στις φακές.
Εγώ την χρησιμοποιώ πολύ συχνά στα φαγητά που μαγειρεύω, αλλά με αυτό τον τρόπο δεν την είχα ξαναδοκιμάσει. Την συνταγή την είδα εδώ και ομολογώ μου κίνησε πάρα πολύ την περιέργεια... έβαλα την δική μου πινελιά και ιδού!
Το αβοκάντο με τις καπνιστές φακές σαλάτα έτοιμο να το δοκιμάσετε. Ελπίζω να το απολαύσετε όσο εγώ!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Την συνταγή έγραψε η Εύη Σκούρα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
bostanistas.gr , thehealthiercook , mednutrition.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου