Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Συνταγή στα γρήγορα ~
Κολασμένη πατατοτυροκροκέτα !!!



Γαστρονομική αμαρτία για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή !!!

Την είδα σε μια φωτογραφία και μου έπεσε το σαγόνι κάτω από τη λιγούρα... Μια λαχταριστή πίτα, γεμιστή με τυρί που είχε λιώσει και ζαμπόν!

Δεν ήταν σαν όλες τις άλλες, ήταν διαφορετική, με τη δική της προσωπικότητα! Η βάση και το σκέπασμά της δεν ήταν ούτε ζύμη, ούτε σφολιάτα αλλά από λαχταριστό πουρέ πατάτας.

Όπως το έκοψα το θέμα δεν ήταν ιδιαίτερης ταλαιπωρίας στη κατασκευή. Σε μισή ώρα, το πολύ τρία τέταρτα (μαζί με το ψήσιμο στο τηγάνι) μπορείς να την έχεις ετοιμάσει.

Τελικά, οι προσδοκίες ευοδώθηκαν, το γευστικό αποτέλεσμα θεϊκό !!!

Όπως το είχα φανταστεί: Πουρές επάνω-κάτω σιγοψημένος στο τηγάνι και όταν δαγκώνεις να απολαμβάνεις το λιωμένο τυρί και το νόστιμο ζαμπόν. Στη γέμιση προτίμησα να βάλω για τυρί, φέτες κασέρι και για ζαμπόν ένα καλής ποιότητας fouandre.

Το κουρμπέτι λέει ότι γίνεται και με πουρέ σκόνη, αλλά εγώ το ένα με κανονικό πουρέ από βραστές πατάτες.

Υλικά:

•► 600 γρ. βραστές και λιωμένες σε πουρέ πατάτες
•► 2 κρόκοι & 1 ασπράδι αυγού χτυπημένα ελαφρά με λίγο νερό
•► 80 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή γκράνα
•► 100-120 γρ. αλεύρι
•► ½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο (αν θες)
•► 6-8 φέτες κασέρι (μέτριο πάχος)
•► 2 ή αν θες 4 φέτες μεγάλες ζαμπόν fouandre
•► 1-2 κ.σ. μαλακωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα, για να μην τραβήξουν πολύ νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι ή το ειδικό πατητήρι-εργαλείο.

Τον αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το τριμμένο τυρί, το μοσχοκάρυδο (αν θες, αλλά να ξέρεις ότι του πάει) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε στον πουρέ το αλεύρι σταδιακά, για να πάρει τόσο όσο είναι απαραίτητο για να τραβήξει τα υγρά και να γίνει ένα μείγμα που σχετικά εύκολα θα μπορούμε να το δουλέψουμε. Πάντως, όσο λιγότερο αλεύρι, τόσο καλύτερα.

Σε τηγάνι 24-26Ø απλώνουμε χαρτί φούρνου ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματα.

Αλευρώνουμε αρκετά τα χέρια και παίρνουμε από το μείγμα του πουρέ, λίγο παραπάνω από το μισό και το απλώνουμε σε όλο τον πάτο και λίγο στα πλαϊνά του τηγανιού.

Στρώνουμε το ζαμπόν σε όλη την επιφάνεια μέχρι πριν λίγο από την άκρη και από πάνω επαναλαμβάνουμε με τις φέτες από το κασέρι.

Σκεπάζουμε από πάνω με τον υπόλοιπο πουρέ και σε μάτι, μέτριο προς δυνατό, ψήνουμε για γεμάτα 10 λεπτά.

Τσεκάρουμε ανασηκώνοντας από το πλάι το χαρτί, μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε.

Σκεπάζουμε με ένα άλλο κομμάτι χαρτιού φούρνου και με την βοήθεια ενός μεγάλου ρηχού πιάτου γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη μεριά.

Όταν ψηθεί αλείφουμε με το βούτυρο, με τη βοήθεια ενός πινέλου. Αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να ισορροπήσει και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Tips:

•► Σίγουρα γίνεται και στο φούρνο, στρώνοντας τα υλικά σε ένα πυρέξ, αλλά η γοητεία της παρασκευής σε τηγάνι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

•► Μπορείς επίσης να κάνεις μικρότερα πιττάκια (για να μπορείς να τα χειριστείς ευκολότερα) και να τα τηγανίσεις με λίγο ηλιέλαιο στο τηγάνι, ίσα να καλύπτει τον πάτο του.



Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Την συνταγή έγραψε ο Παύλος Φάκαλος.

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii

provocateur.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :