Η επιστροφή από τη λαϊκή με βρήκε ως συνήθως με περισσότερα λαχανικά από αυτά που είχα υπολογίσει.
Δεν νομίζω όμως να συμβαίνει μόνο σε μένα. Το θέμα είναι τι κάνεις μετά από τρεις-τέσσερις μέρες, που έχεις μαγειρέψει όλες τις πιθανές επιλογές και στο ψυγείο υπάρχουν λαχανικά παντού, λίγο απ' όλα.
Και επειδή τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ας φτιάξουμε χορτοκεφτέδες.
Εύκολοι, γρήγοροι, πολύ νόστιμοι και σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα περισσότερα από τα λαχανικά που έχετε.
Υλικά:   { για 30 περίπου κεφτεδάκια }
•► 1½ κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 450 γρ. περίπου νερό
•► λάδι για το τηγάνισμα
•► μισό κιλό χόρτα και λαχανικά διάφορα (σπανάκι, μαρούλι, φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, μυρώνια, ξερό κρεμμύδι, καρότα ίσως και λίγο τριμμένο κολοκύθι)
•► 1 κ. γλυκού αλάτι
•► λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά καλά και αφήνουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο - θέλουμε έναν χυλό που να μην είναι ούτε πολύ αραιός ούτε πολύ πηχτός, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι ή λίγο νερό.
Βάζουμε αρκετό λάδι (καλύτερα ελαιόλαδο) σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, βγάζουμε τα χορτοκεφτεδάκια και τα σερβίρουμε ζεστά.
Τους πάει πολύ το γιαούρτι αλλά και η φέτα. Μπορείτε να κάνετε νόστιμα σαντουϊτσάκια και να συνοδεύσετε τέλεια το τσιπουράκι σας.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
bostanistas.gr
•► 1½ κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 450 γρ. περίπου νερό
•► λάδι για το τηγάνισμα
•► μισό κιλό χόρτα και λαχανικά διάφορα (σπανάκι, μαρούλι, φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, μυρώνια, ξερό κρεμμύδι, καρότα ίσως και λίγο τριμμένο κολοκύθι)
•► 1 κ. γλυκού αλάτι
•► λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά καλά και αφήνουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο - θέλουμε έναν χυλό που να μην είναι ούτε πολύ αραιός ούτε πολύ πηχτός, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι ή λίγο νερό.
Βάζουμε αρκετό λάδι (καλύτερα ελαιόλαδο) σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, βγάζουμε τα χορτοκεφτεδάκια και τα σερβίρουμε ζεστά.
Τους πάει πολύ το γιαούρτι αλλά και η φέτα. Μπορείτε να κάνετε νόστιμα σαντουϊτσάκια και να συνοδεύσετε τέλεια το τσιπουράκι σας.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Την Συνταγή έγραψε η Μαρία Τσέκου.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
bostanistas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου