Τα ρεβύθια με μελιτζάνες, είναι ένα από τα πιο παλιά φαγητά που υπάρχουν και συνδυάζει εξαιρετικά τα λαχανικά με τα όσπρια.
Το γευστικό αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε !!!
Υλικά:
•► ½ κιλό ρεβίθια
•► 3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
•► 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
•► 1.5 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
•► 1.5 φλιτζάνι τσαγιού ντομάτα περασμένη από το ρεντέ
•► 4 μελιτζάνες
•► 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
•► Αλάτι, πιπέρι
•► Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια, σοτάρουμε τα τριμμένα κρεμμύδια στο λάδι και ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες. Τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε στο φαγητό προς το τέλος, για να πάρουν 2-3 βράσεις μαζί με τα ρεβίθια.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
monastiriaka.gr
•► ½ κιλό ρεβίθια
•► 3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
•► 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
•► 1.5 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
•► 1.5 φλιτζάνι τσαγιού ντομάτα περασμένη από το ρεντέ
•► 4 μελιτζάνες
•► 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
•► Αλάτι, πιπέρι
•► Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια, σοτάρουμε τα τριμμένα κρεμμύδια στο λάδι και ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες. Τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε στο φαγητό προς το τέλος, για να πάρουν 2-3 βράσεις μαζί με τα ρεβίθια.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
monastiriaka.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου