Η μωβ γλυκιά πανδαισία με τις λίγες θερμίδες !!!
Σας έχω εδώ σήμερα μια κερασένια πανακότα ,που έχει υπέροχη γεύση, φανταστικό άρωμα, λίγες θερμίδες και … γίνεται σε χρόνο ρεκόρ !!! Εμπρός λοιπόν ΞΕΚΙΝΑΜΕ !!!
Υλικά:   [ για 4 μπολάκια ]
•► 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
•► 220 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά (ή νερό)
•► 150 γρ. κεράσια πολτοποιημένα
•► 80 γρ. κεράσια κομμένα σε κομματάκια
•► 4-5 κ.σ. ζάχαρη
•► 5 κ.σ. κρύο νερό
•► 1 φακελάκι ζελατίνη granulé
Για το γαρνίρισμα
•► 100 ml κρέμα γάλακτος (φυτική ή κανονική)
•► 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
•► λίγο ξύσμα λεμονιού
•► 4 κεράσια με το κοτσάνι τους
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα 150 γρ. κεράσια και τα βάζουμε στο multi μαζί με το γιαούρτι για να πολτοποιηθούν.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα 80 γρ. κεράσια και τα κόβουμε σε κομματάκια.
Βάζουμε τη ζελατίνη σε 5 κ.σ. κρύο νερό και την αφήνουμε για 4-5 λεπτά να φουσκώσει.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα σε σιγανή φωτιά να ζεσταθεί, ανακατεύοντάς το για να λιώσει η ζάχαρη.
Πριν το μίγμα βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη.
Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει και προσθέτουμε τον πολτό των κερασιών με το γιαούρτι και τα ψιλοκομμένα κεράσια.
Ισομοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολάκια ή το βάζουμε σε μια μεγάλη φόρμα για ζελέ.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το ζελέ να αρχίσει να σταθεροποιείται και να πήζει.
Βγάζουμε το μισοπηγμένο ζελέ από το ψυγείο και με το σύρμα (όχι με το μίξερ για να μην διαλυθούν τα κομμένα κεράσια) το ανακατεύουμε ζωηρά για 2 λεπτά, για να αφρατέψει.
Ύστερα, το ξαναβάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να πήξει καλά (χρειάζεται περίπου και ανάλογα με το ψυγείο 3-4 ώρες).
Tips:
•► Εάν βάλουμε το ζελέ σε ατομικά μπολάκια ή ποτηράκια δεν χρειάζεται να έχει πήξει τόσο όσο εάν το βάλουμε σε φόρμα και θέλουμε να σταθεί καλά σε πιατέλα.
Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε ΕΔΩ
tantekiki
•► 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
•► 220 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά (ή νερό)
•► 150 γρ. κεράσια πολτοποιημένα
•► 80 γρ. κεράσια κομμένα σε κομματάκια
•► 4-5 κ.σ. ζάχαρη
•► 5 κ.σ. κρύο νερό
•► 1 φακελάκι ζελατίνη granulé
Για το γαρνίρισμα
•► 100 ml κρέμα γάλακτος (φυτική ή κανονική)
•► 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
•► λίγο ξύσμα λεμονιού
•► 4 κεράσια με το κοτσάνι τους
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα 150 γρ. κεράσια και τα βάζουμε στο multi μαζί με το γιαούρτι για να πολτοποιηθούν.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα 80 γρ. κεράσια και τα κόβουμε σε κομματάκια.
Βάζουμε τη ζελατίνη σε 5 κ.σ. κρύο νερό και την αφήνουμε για 4-5 λεπτά να φουσκώσει.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα σε σιγανή φωτιά να ζεσταθεί, ανακατεύοντάς το για να λιώσει η ζάχαρη.
Πριν το μίγμα βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη.
Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει και προσθέτουμε τον πολτό των κερασιών με το γιαούρτι και τα ψιλοκομμένα κεράσια.
Ισομοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολάκια ή το βάζουμε σε μια μεγάλη φόρμα για ζελέ.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το ζελέ να αρχίσει να σταθεροποιείται και να πήζει.
Βγάζουμε το μισοπηγμένο ζελέ από το ψυγείο και με το σύρμα (όχι με το μίξερ για να μην διαλυθούν τα κομμένα κεράσια) το ανακατεύουμε ζωηρά για 2 λεπτά, για να αφρατέψει.
Ύστερα, το ξαναβάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να πήξει καλά (χρειάζεται περίπου και ανάλογα με το ψυγείο 3-4 ώρες).
Tips:
•► Εάν βάλουμε το ζελέ σε ατομικά μπολάκια ή ποτηράκια δεν χρειάζεται να έχει πήξει τόσο όσο εάν το βάλουμε σε φόρμα και θέλουμε να σταθεί καλά σε πιατέλα.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε ΕΔΩ
tantekiki
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου