Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Κερασένια πανακότα γιαουρτιού !!!



Η μωβ γλυκιά πανδαισία με τις λίγες θερμίδες !!!

Σας έχω εδώ σήμερα μια κερασένια πανακότα ,που έχει υπέροχη γεύση, φανταστικό άρωμα, λίγες θερμίδες και … γίνεται σε χρόνο ρεκόρ !!! Εμπρός λοιπόν ΞΕΚΙΝΑΜΕ !!!

Υλικά:   [ για 4 μπολάκια ]

•► 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
•► 220 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά (ή νερό)
•► 150 γρ. κεράσια πολτοποιημένα
•► 80 γρ. κεράσια κομμένα σε κομματάκια
•► 4-5 κ.σ. ζάχαρη
•► 5 κ.σ. κρύο νερό
•► 1 φακελάκι ζελατίνη granulé

Για το γαρνίρισμα

•► 100 ml κρέμα γάλακτος (φυτική ή κανονική)
•► 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
•► λίγο ξύσμα λεμονιού
•► 4 κεράσια με το κοτσάνι τους

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα 150 γρ. κεράσια και τα βάζουμε στο multi μαζί με το γιαούρτι για να πολτοποιηθούν.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα 80 γρ. κεράσια και τα κόβουμε σε κομματάκια.

Βάζουμε τη ζελατίνη σε 5 κ.σ. κρύο νερό και την αφήνουμε για 4-5 λεπτά να φουσκώσει.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα σε σιγανή φωτιά να ζεσταθεί, ανακατεύοντάς το για να λιώσει η ζάχαρη.

Πριν το μίγμα βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη.

Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει και προσθέτουμε τον πολτό των κερασιών με το γιαούρτι και τα ψιλοκομμένα κεράσια.
Ισομοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολάκια ή το βάζουμε σε μια μεγάλη φόρμα για ζελέ.

Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το ζελέ να αρχίσει να σταθεροποιείται και να πήζει.
Βγάζουμε το μισοπηγμένο ζελέ από το ψυγείο και με το σύρμα (όχι με το μίξερ για να μην διαλυθούν τα κομμένα κεράσια) το ανακατεύουμε ζωηρά για 2 λεπτά, για να αφρατέψει.

Ύστερα, το ξαναβάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να πήξει καλά (χρειάζεται περίπου και ανάλογα με το ψυγείο 3-4 ώρες).

Tips:

•► Εάν βάλουμε το ζελέ σε ατομικά μπολάκια ή ποτηράκια δεν χρειάζεται να έχει πήξει τόσο όσο εάν το βάλουμε σε φόρμα και θέλουμε να σταθεί καλά σε πιατέλα.





Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!


Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε ΕΔΩ

tantekiki

Δεν υπάρχουν σχόλια :