Μια από τις πιο συνηθισμένες παραλλαγές του κλασικού τσιζκέικ με βύσσινο είναι αυτή με τη φράουλα. Πιο δροσερό κι εξ' ίσου γευστικό, το τσιζκέικ αυτό κλέβει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Δες πώς θα το φτιάξεις !!!
Υλικά:
•► 2 πακέτα μπισκότα πτι – μπερ
•► 2 κουτιά τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
•► 200γρ γάλα ζαχαρούχο Βλάχας
•► 1 φλυτζάνι βιτάμ
•► v½ κιλού μαρμελάδα φράουλα ( ή όποια άλλη προτιμάτε)
•► 1 κουταλάκι κορν –φλάουερ
•► Φυσικό χυμό μισού λεμονιού
•► Φρουί γλασσέ διάφορα
•► Λίγο κονιάκ
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα καβουρδίζουμε με το βιτάμ. Με το μείγμα στρώνουμε τη βάση στρογγυλής πιατέλας.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα αρχικά και προσθέτουμε σιγά – σιγά το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού. Απλώνουμε το υλικό πάνω στη βάση από τα μπισκότα.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα μέχρι να λιώσει. Διαλύουμε το κορν – φλάουερ μέσα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στη μαρμελάδα. Κρυώνουμε το μείγμα και το στρώνουμε πάνω από την κρέμα και στολίζουμε.
Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε ΕΔΩ
monastiriaka.gr
•► 2 πακέτα μπισκότα πτι – μπερ
•► 2 κουτιά τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
•► 200γρ γάλα ζαχαρούχο Βλάχας
•► 1 φλυτζάνι βιτάμ
•► v½ κιλού μαρμελάδα φράουλα ( ή όποια άλλη προτιμάτε)
•► 1 κουταλάκι κορν –φλάουερ
•► Φυσικό χυμό μισού λεμονιού
•► Φρουί γλασσέ διάφορα
•► Λίγο κονιάκ
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα καβουρδίζουμε με το βιτάμ. Με το μείγμα στρώνουμε τη βάση στρογγυλής πιατέλας.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα αρχικά και προσθέτουμε σιγά – σιγά το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού. Απλώνουμε το υλικό πάνω στη βάση από τα μπισκότα.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα μέχρι να λιώσει. Διαλύουμε το κορν – φλάουερ μέσα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στη μαρμελάδα. Κρυώνουμε το μείγμα και το στρώνουμε πάνω από την κρέμα και στολίζουμε.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε ΕΔΩ
monastiriaka.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου