Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Μακαρονάδα νηστίσιμη, με «κιμά» χταποδιού !!!!



Τα χταπόδια, οι σουπιές, οι γαρίδες είναι οι «πρωταγωνιστές» στα πιάτα της Σαρακοστής. Είναι πιο πλούσια από τα άλλα νηστίσιμα πιάτα και αντικαθιστούν το κρέας στα «καλά» φαγητά της Κυριακής.

Παρ’ όλο που αγαπάμε πολύ τις σουπιές, μαγειρεύω συχνότερα χταπόδι γιατί είναι πιο φτωχό σε χοληστερίνη. Εξ’ άλλου βρίσκω συχνά -υποθέτω όλοι μας- μικρά χταποδάκια σε πολύ καλή τιμή.

Το χταπόδι με το κοφτό μακαρονάκι είναι από τα καλύτερα νηστίσιμα πιάτα, κατά τη γνώμη μου. Προτιμώ όμως γι’ αυτή τη συνταγή μεγαλούτσικα ή έστω μέτρια χταπόδια.

Τι γίνεται όμως, όταν τα χταποδάκια είναι πολύ μικρά; Πολύ μικρά, σημαίνει βέβαια και πολύ οικονομικά οπότε έχουν κι αυτά τα πλεονεκτήματά τους... Αρκεί να τα μαγειρέψουμε κατάλληλα και να μη χαθούν ανάμεσα σε άλλα υλικά.

Τελικά η επιλογή μου αυτή τη φορά, να τα ψιλοκόψω και να τα εμφανίσω σαν κιμά σε μια νόστιμη νηστίσιμη σάλτσα, ήταν πολύ επιτυχημένη και λέω να την καθιερώσω, όταν τα χταποδάκια μου είναι μικρά.

Οι μη νηστεύοντες προσθέτουν και μπόλικο τυρί...!!!!!

Υλικά:

•► 800-1000 γραμμάρια χταποδάκια (ή μοσχάκια) μικρά
•► 1 πακέτο μακαρόνια (κατά προτίμηση λεπτά)
•► ½ κούπα κρασί
•► 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
•► ½ - ¾ κούπας ελαιόλαδο
•► 3- 4 σκελίδες σκόρδο
•► 3- 4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
•► 2- 3 ντομάτες (να έχουμε 400-500 γραμμ. πολτό) ή 1 κουτάκι κονκασέ
•► αλάτι
•► πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χταποδάκια, όπως περιγράφω στη συνταγή «χταπόδι με κριθαράκι». Τα βάζουμε με το νερό που θα συγκρατήσουν σε κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και, μόλις αρχίζουν να τσιτσιρίζουν, χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία. Αυτά θα κατεβάσουν και άλλα υγρά.

Τα αφήνουμε να σιγοβράζουν και, όταν στεγνώσουν, τα «σβήνουμε» με το κρασί. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Αν είναι πολύ μικρά δεν θα πάρει αυτή η φάση πολύ ώρα. Αν είναι λίγο μεγαλύτερα, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ή κρασί.

Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα, σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη ντομάτα. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζουμε και τον μαϊντανό.

Αν η ντομάτα μας είναι κονσέρβας, χρειάζεται λιγότερο χρόνο. Όταν είναι έτοιμα τα χταποδάκια, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια, σαν χοντροκομμένο κιμά. Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα με τη ντομάτα.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για κανένα δεκάλεπτο. Βράζουμε λεπτά μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, και τα σερβίρουμε με αρκετή ποσότητα από τη σάλτσα του νηστίσιμου κιμά μας.


Παρατηρήσεις:

•► Η σάλτσα ταιριάζει περίφημα και με τηγανητές πατάτες ή πιλάφι. Ακόμη μπορούμε να την «παντρέψουμε» με φάβα.
•► Οι μη νηστεύοντες μπορούν να προσθέσουν χοντροτριμμένο τυρί. Ταιριάξαμε τη σάλτσα με τριμμένο τυροζούλι, αλλά και μια σκληρή φέτα θα της πήγαινε πολύ.
•► Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, χρησιμοποίησα κατεψυγμένη ντομάτα. Κάθε σακουλάκι μου είναι 400 ή 500 γραμμάρια, οπότε ξέρω πόση χρησιμοποιώ κάθε φορά.
•► Υποθέτω ότι πολύ ωραίος θα είναι ο κιμάς από ανακατεμένα θαλασσινά (χταπόδι, καλαμάρια, γαρίδες κλπ) και σκοπεύω να τον δοκιμάσω κάποια στιγμή.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii

Το άρθρο έγραψε η Βαγγελιώ Κασσαπάκη.

bostanistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :