Κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί, ακόμη και όσοι αποφεύγουν τα τηγανητά. Είναι ορεκτικό και συνοδεύει παγωμένο ουζάκι, τσίπουρο ή τσικουδιά.
Υλικά:
•► 3 κούπες φρέσκο τριμμένο κολοκυθάκι, απαλλαγμένο από τα υγρά του
•► 1 κούπα νιφάδες βρώμης
•► 1 τριμμένοι κρεμμύδι
•► 1 κούπα γραβιέρα τριμμένη
•► 2 κουταλιές αλεύρι (και ίσως λίγο παραπάνω)
•► 1 μεγάλο αυγό (ή δύο μικρά)
•► άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα, κατά βούληση
•► λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (όχι πολύ για να μη καλύψει τα υπόλοιπα)
•► λίγη μαντζουράνα ψιλοκομμένη και αυτή (όχι πολλή, για τον ίδιο λόγο)
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρίψτε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι και βάλτε τα σ’ ένα σουρωτήρι. Αλατίστε τα με το αλάτι που θα χρησιμοποιήστε για τα κεφτεδάκια - μόνο μ’ αυτό, όχι περισσότερο. Πατήστε καλά με τα χέρια σας να φύγουν όλα τα υγρά.
Βάλτε το μίγμα σ' ένα μπολ και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά κι αν το μίγμα είναι νερουλό, προσθέσετε λίγο αλεύρι ακόμα.
Εν τω μεταξύ βάλτε ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι κι αφού ζεσταθεί, αρχίστε να τηγανίζετε κουταλιά-κουταλιά: μ’ ένα κουτάλι της σούπας, δηλαδή, παίρνετε από το μίγμα όσο χωράει η κοιλιά του κουταλιού και το σπρώχνετε να πέσει μέσα στο λάδι.
Ροδοκοκκινίστε τα και από τις δύο πλευρές και μετά ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
bostanistas.gr
•► 3 κούπες φρέσκο τριμμένο κολοκυθάκι, απαλλαγμένο από τα υγρά του
•► 1 κούπα νιφάδες βρώμης
•► 1 τριμμένοι κρεμμύδι
•► 1 κούπα γραβιέρα τριμμένη
•► 2 κουταλιές αλεύρι (και ίσως λίγο παραπάνω)
•► 1 μεγάλο αυγό (ή δύο μικρά)
•► άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα, κατά βούληση
•► λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (όχι πολύ για να μη καλύψει τα υπόλοιπα)
•► λίγη μαντζουράνα ψιλοκομμένη και αυτή (όχι πολλή, για τον ίδιο λόγο)
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρίψτε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι και βάλτε τα σ’ ένα σουρωτήρι. Αλατίστε τα με το αλάτι που θα χρησιμοποιήστε για τα κεφτεδάκια - μόνο μ’ αυτό, όχι περισσότερο. Πατήστε καλά με τα χέρια σας να φύγουν όλα τα υγρά.
Βάλτε το μίγμα σ' ένα μπολ και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά κι αν το μίγμα είναι νερουλό, προσθέσετε λίγο αλεύρι ακόμα.
Εν τω μεταξύ βάλτε ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι κι αφού ζεσταθεί, αρχίστε να τηγανίζετε κουταλιά-κουταλιά: μ’ ένα κουτάλι της σούπας, δηλαδή, παίρνετε από το μίγμα όσο χωράει η κοιλιά του κουταλιού και το σπρώχνετε να πέσει μέσα στο λάδι.
Ροδοκοκκινίστε τα και από τις δύο πλευρές και μετά ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτοι να σας είναι !!!
Την συνταγή έγραψε η Αμαλία Λογαρά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
bostanistas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου