Τα παξιμάδια είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ και μπορούν να συντηρηθούν για αρκετό καιρό φρέσκα.
Η σοκολάτα και οι ξηροί καρποί θα τα κάνουν λαχταριστά και επιπλέον δεν έχουν καθόλου βούτυρο.
Υλικά:   { για 30 παξιμαδάκια περίπου }
•► 120 γρ. Τριμμένη κουβερτούρα
•► 210 γρ. Καστανή ζάχαρη
•► 230 γρ. Αλεύρι
•► 30 γρ. Σκόνη κακάο
•► 1 κουταλάκι Σκόνη στιγμιαίο εσπρέσο
•► 1 κουταλάκι Μαγειρική σόδα
•► 1 πρέζα αλάτι
•► 3 μεγάλα Αυγά
•► 1 ½ κουταλάκι Εσάνς βανίλιας
•► 150 γρ. Ψημένα και χοντροσπασμένα φουντούκια
Εκτέλεση:
Βάζετε την σοκολάτα με τη ζάχαρη στο μπλέντερ και τα χτυπάτε να τριφτούν και να αναμειχθούν καλά.
Σε μπολ ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το κακάο και τον εσπρέσο.
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με την βανίλια και προσθέτετε τη ζάχαρη με τη σοκολάτα και το αλεύρι. Όταν πάρετε μια ωραία ζύμη, προσθέτετε και τα φουντούκια.
Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση (αν χρειαστεί αλευρώστε τα χέρια σας) και πλάθετε 2 κυλίνδρους, περίπου 5 εκ. διάμετρο και 25 μήκος. Τα βάζετε σε ταψί με λαδόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά.
Βγάζετε τα "ψωμιά" από το φούρνο και τα αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν λίγο. Με κοφτερό μαχαίρι, τα κόβετε σε λοξές φέτες, 2 εκατοστά φαρδιές, τις οποίες αραδιάζετε στο ταψί.
Ψήνετε τα παξιμάδια ξανά, για 15 λεπτά από την μία πλευρά, τα βγάζετε από το φούρνο, τα γυρίζετε ανάποδα και τα ψήνετε άλλα 15 λεπτά.
Βγάζετε τα παξιμάδια από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και τα φυλάτε σε αεροστεγές δοχείο ή σε κλειστά σακουλάκια.
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
Σημείωση 2: Προετοιμασία: 35 λεπτά | Μαγείρεμα: 60 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά.
radicio.com
•► 120 γρ. Τριμμένη κουβερτούρα
•► 210 γρ. Καστανή ζάχαρη
•► 230 γρ. Αλεύρι
•► 30 γρ. Σκόνη κακάο
•► 1 κουταλάκι Σκόνη στιγμιαίο εσπρέσο
•► 1 κουταλάκι Μαγειρική σόδα
•► 1 πρέζα αλάτι
•► 3 μεγάλα Αυγά
•► 1 ½ κουταλάκι Εσάνς βανίλιας
•► 150 γρ. Ψημένα και χοντροσπασμένα φουντούκια
Εκτέλεση:
Βάζετε την σοκολάτα με τη ζάχαρη στο μπλέντερ και τα χτυπάτε να τριφτούν και να αναμειχθούν καλά.
Σε μπολ ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το κακάο και τον εσπρέσο.
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με την βανίλια και προσθέτετε τη ζάχαρη με τη σοκολάτα και το αλεύρι. Όταν πάρετε μια ωραία ζύμη, προσθέτετε και τα φουντούκια.
Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση (αν χρειαστεί αλευρώστε τα χέρια σας) και πλάθετε 2 κυλίνδρους, περίπου 5 εκ. διάμετρο και 25 μήκος. Τα βάζετε σε ταψί με λαδόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά.
Βγάζετε τα "ψωμιά" από το φούρνο και τα αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν λίγο. Με κοφτερό μαχαίρι, τα κόβετε σε λοξές φέτες, 2 εκατοστά φαρδιές, τις οποίες αραδιάζετε στο ταψί.
Ψήνετε τα παξιμάδια ξανά, για 15 λεπτά από την μία πλευρά, τα βγάζετε από το φούρνο, τα γυρίζετε ανάποδα και τα ψήνετε άλλα 15 λεπτά.
Βγάζετε τα παξιμάδια από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και τα φυλάτε σε αεροστεγές δοχείο ή σε κλειστά σακουλάκια.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
Σημείωση 2: Προετοιμασία: 35 λεπτά | Μαγείρεμα: 60 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά.
radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου