Κλασική, απλή και αγαπημένη συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο, στην κατσαρόλα, με λαχανικά.
Υλικά:   { για 8 μερίδες }
•► 1 μεγάλο κοτόπουλο Κομμένο μερίδες
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
•► 600 γρ. μικρές πατάτες Καθαρισμένες (μπορείτε να βάλετε & μεγάλες)
•► 3 μέτρια Χοντροκομμένα καρότα
•► 1 μεγάλο κλωνάρι Χοντροκομμένο σέλερι
•► 2 λεμόνια τον Χυμό τους
•► 4 κουταλιές Ελαιόλαδο
•► ½ κούπα Λευκό κρασί
•► 2 φύλλα Φύλλα δάφνης
•► ½ κουταλάκι Ξερή ρίγανη
•► Αλάτι, πιπέρι (όσο σας αρέσει)
•► 1 - 1 ½ κούπα Ζωμό κοτόπουλου ή νερό
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζετε καλά το κοτόπουλο ολόγυρα. Το βγάζετε και το κρατάτε κατά μέρος.
Στο ίδιο λάδι ρίχνετε το κρεμμύδι και το μαραίνετε ελαφρά. Προσθέτετε τις πατάτες και τα καρότα. Τα σοτάρετε 2 - 3 λεπτά.
Ξαναβάζετε μέσα το κοτόπουλο και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να βράσει καλά το κοτόπουλο, 40 περίπου λεπτά.
Το ελέγχετε τακτικά για νερό ... στο τέλος Σερβίρετε το φαγητό ζεστό !!!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
•► 1 μεγάλο κοτόπουλο Κομμένο μερίδες
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
•► 600 γρ. μικρές πατάτες Καθαρισμένες (μπορείτε να βάλετε & μεγάλες)
•► 3 μέτρια Χοντροκομμένα καρότα
•► 1 μεγάλο κλωνάρι Χοντροκομμένο σέλερι
•► 2 λεμόνια τον Χυμό τους
•► 4 κουταλιές Ελαιόλαδο
•► ½ κούπα Λευκό κρασί
•► 2 φύλλα Φύλλα δάφνης
•► ½ κουταλάκι Ξερή ρίγανη
•► Αλάτι, πιπέρι (όσο σας αρέσει)
•► 1 - 1 ½ κούπα Ζωμό κοτόπουλου ή νερό
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζετε καλά το κοτόπουλο ολόγυρα. Το βγάζετε και το κρατάτε κατά μέρος.
Στο ίδιο λάδι ρίχνετε το κρεμμύδι και το μαραίνετε ελαφρά. Προσθέτετε τις πατάτες και τα καρότα. Τα σοτάρετε 2 - 3 λεπτά.
Ξαναβάζετε μέσα το κοτόπουλο και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να βράσει καλά το κοτόπουλο, 40 περίπου λεπτά.
Το ελέγχετε τακτικά για νερό ... στο τέλος Σερβίρετε το φαγητό ζεστό !!!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου