Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Πάπια με πορτοκάλι !!!



Η πάπια πορτοκάλι μαγειρεμένη στο φούρνο είναι ένα από τα πιο κλασικά εδέσματα της γαλλικής κουζίνας. Είναι πεντανόστιμη και παρασκευάζεται ευκολότατα !!!

Υλικά:

•► 1 πάπια (1,5 – 2 κιλά)
•► 4 πορτοκάλια
•► 2 κουταλιές βούτυρο
•► 3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
•► 3 κουταλιές ξύδι
•► 4 κουταλιές γκραν μαρνιέ
•► ½ φλ. μαυροδάφνη
•► 2 δαφνόφυλλα
•► 1 κουταλάκι κόκκους μπαχάρι
•► 1 ξύλο κανέλα
•► 1 ½ φλ. ζωμό κότας
•► Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε σε φέτες το ένα πορτοκάλι, στύβετε και βγάζετε το ξύσμα από τα άλλα τρία.
Πλένετε και στραγγίζετε καλά την πάπια, την στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Την αλατοπιπερώνετε καλά, μέσα – έξω. Την χαράζετε στο στήθος και στα μπούτια.

Βάζετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε τη ζάχαρη.
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να καραμελώνει.

Προσθέτετε με προσοχή το ξύδι και το λικέρ, τη μαυροδάφνη, το χυμό και το ξύσμα, τα μπαχαρικά και τα δαφνόφυλλα.
Απλώνετε τις φέτες του πορτοκαλιού σε ένα ταψί και βάζετε από πάνω την πάπια.

Περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε.
Προσθέτετε τον ζωμό κότας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου.

Στραγγίζετε τους χυμούς από το ταψί και αφαιρείτε όσο λίπος μπορείτε.
Βράζετε τους χυμούς μέχρι να γίνουν πηχτή σάλτσα.
Σερβίρετε την πάπια με την σάλτσα χωριστά.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii

radicio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :