Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ντολμαδάκια γιαλαντζί !!!



Τα παραδοσιακά ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι από τις πολύ χαρακτηριστικές ελληνικές συνταγές.

Τρώγονται χλιαρά ή κρύα, σκέτα, με γιαούρτι ή τζατζίκι, σαν ορεκτικό, σαν μεζεδάκι για το ούζο και το κρασί ή σαν συνοδευτικό.

Υλικά:   { για 8 μερίδες }

•► 400 γρ. φρέσκα ή κονσέρβα Αμπελόφυλλα
•► 1 ½ κούπα Ρύζι καρολίνα
•► ½ κούπα Ελαιόλαδο
•► 2 μέτρια Ψιλοκομμένα κρεμμύδια
•► 3 - 4 Ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
•► 4 κουταλιές Ψιλοκομμένο μαϊντανό
•► 4 κουταλιές Ψιλοκομμένο άνηθο
•► 2 κουταλιές Ψιλοκομμένο δυόσμο
•► ½ κούπα Χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Πλένετε τα αμπελόφυλλα και αν είναι φρέσκα τα ζεματάτε σε βραστό νερό για 3 - 4 λεπτά.

Αναμιγνύετε το ρύζι με τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, το μισό ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.

Παίρνετε ένα αμπελόφυλλο με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω, βάζετε ένα κουταλάκι από το μείγμα στην άκρη, διπλώνετε δεξιά αριστερά τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγετε σε ρολό, αλλά όχι σφιχτό. Το βάζετε σε κατσαρόλα.

Συνεχίζετε να τυλίγετε και να βάζετε τα ντολμαδάκια σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο.

Όταν τελειώσετε, ρίχνετε λίγο αλατοπίπερο, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζετε με ένα πιάτο. Συμπληρώνετε με ζεστό νερό, να σκεπάσει ελαφρά το πιάτο και βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Σιγοβράζετε, σκεπασμένη για 40 περίπου λεπτά, ελέγχοντας για νερό.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και κρυώσει λίγο, βγάζετε το πιάτο και αραδιάζετε σε πιατέλα.

Σερβίρετε με λεμόνι και γιαούρτι ή τζατζίκι !!!!

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii

radicio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :