Εύκολη, νόστιμη και χορταστική πίτα με πατάτες και αρωματικά. Πολύ καλή πρόταση για πρώτο πιάτο ή κολατσιό.
Υλικά:   { για 16 κομμάτια }
•► 2 φύλλα Σφολιάτα ξεπαγωμένα
•► 500 γρ. Πατάτες (περίπου 2 μεγάλες)
•► ½ ματσάκι Ψιλοκομμένο άνηθο
•► ½ ματσάκι Ψιλοκομμένο μαϊντανό
•► 1 - 2 κρεμμυδάκια (Ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι)
•► 60 γρ. Τριμμένο κίτρινο τυρί
•► 1/3 κούπας Γάλα
•► 1 Αυγό μέτριο
•► 2 κουταλιές Ελαιόλαδο (για το άλειμμα)
•► 2 κουταλιές σούπας Σουσάμι (προαιρετικά για πασπάλισμα)
•► Αλάτι και πιπέρι (όσο σας αρέσει)
Εκτέλεση:
Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε να μαλακώσουν.
Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Όταν οι πατάτες μαλακώσουν, τις βγάζετε από τη φωτιά και ενώ είναι ακόμη ζεστές τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με το πιρούνι ή με πρέσα πατάτας.
Προσθέτετε μπόλικο αλατοπίπερο, το αυγό, το γάλα, το τυρί, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε καλά.
Λαδώνετε ένα ταψί 30 Χ 40 περίπου εκατοστά και στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αδειάζετε το μείγμα της πατάτας και το απλώνετε καλά.
Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και τυλίγετε τα φύλλα ολόγυρα, ώστε να σφραγίσει μέσα η γέμιση.
Λαδώνετε την επιφάνεια, πασπαλίζετε με το σουσάμι και τρυπάτε το πάνω φύλλο με πιρούνι ή μαχαίρι σε πολλά σημεία.
Ψήνετε την πίτα στο φούρνο, για 40 περίπου λεπτά, να ροδίσει καλά. Τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2:
•► Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 1 ώρα & 10 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα & 30 λεπτά
•► Διατροφικά στοιχεία για 1 κομμάτι : Θερμίδες: 272 θερμίδες | Λιπαρά: 17 γρ.
radicio.com
•► 2 φύλλα Σφολιάτα ξεπαγωμένα
•► 500 γρ. Πατάτες (περίπου 2 μεγάλες)
•► ½ ματσάκι Ψιλοκομμένο άνηθο
•► ½ ματσάκι Ψιλοκομμένο μαϊντανό
•► 1 - 2 κρεμμυδάκια (Ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι)
•► 60 γρ. Τριμμένο κίτρινο τυρί
•► 1/3 κούπας Γάλα
•► 1 Αυγό μέτριο
•► 2 κουταλιές Ελαιόλαδο (για το άλειμμα)
•► 2 κουταλιές σούπας Σουσάμι (προαιρετικά για πασπάλισμα)
•► Αλάτι και πιπέρι (όσο σας αρέσει)
Εκτέλεση:
Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε να μαλακώσουν.
Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Όταν οι πατάτες μαλακώσουν, τις βγάζετε από τη φωτιά και ενώ είναι ακόμη ζεστές τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με το πιρούνι ή με πρέσα πατάτας.
Προσθέτετε μπόλικο αλατοπίπερο, το αυγό, το γάλα, το τυρί, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε καλά.
Λαδώνετε ένα ταψί 30 Χ 40 περίπου εκατοστά και στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αδειάζετε το μείγμα της πατάτας και το απλώνετε καλά.
Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και τυλίγετε τα φύλλα ολόγυρα, ώστε να σφραγίσει μέσα η γέμιση.
Λαδώνετε την επιφάνεια, πασπαλίζετε με το σουσάμι και τρυπάτε το πάνω φύλλο με πιρούνι ή μαχαίρι σε πολλά σημεία.
Ψήνετε την πίτα στο φούρνο, για 40 περίπου λεπτά, να ροδίσει καλά. Τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2:
•► Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 1 ώρα & 10 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα & 30 λεπτά
•► Διατροφικά στοιχεία για 1 κομμάτι : Θερμίδες: 272 θερμίδες | Λιπαρά: 17 γρ.
radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου