Το παντεσπάνι είναι ένα απ’ τα πιο βασικά υλικά στη ζαχαροπλαστική αποτελώντας τη βάση στις περισσότερες τούρτες.
Κρατήστε δε σαν ΣΥΜΒΟΥΛΗ ότι … ένα ιδανικό, πραγματικά γευστικό παντεσπάνι, επιτρέπει να δημιουργήσετε καταπληκτικές τούρτες και γλυκά, με απλές συνθέσεις από λίγα αλλά εκλεκτά υλικά και χωρίς πολλά φρου-φρου !!!
Υλικά:
•► 5 αυγά
•► 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη
•► 1 μπέικιν
•► 1 βανίλια
Εκτέλεση:
Χτυπαω τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτω μετά το μπεικιν, τη βανίλια και το αλεύρι.
Βάζω το μείγμα σε 30αρι ή 32αρι ταψί , αφού το βουτυρώσω και αλευρώσω πρώτα, και ψήνω στους 180 βαθμούς για 30′ λεπτά.
Βγάζω το παντεσπάνι το αφήνω να κρυώσει και το κόβω προσεκτικά στη μέση οριζόντια !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
•► 5 αυγά
•► 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη
•► 1 μπέικιν
•► 1 βανίλια
Εκτέλεση:
Χτυπαω τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτω μετά το μπεικιν, τη βανίλια και το αλεύρι.
Βάζω το μείγμα σε 30αρι ή 32αρι ταψί , αφού το βουτυρώσω και αλευρώσω πρώτα, και ψήνω στους 180 βαθμούς για 30′ λεπτά.
Βγάζω το παντεσπάνι το αφήνω να κρυώσει και το κόβω προσεκτικά στη μέση οριζόντια !!!
Καλή επιτυχία , ότι γλυκό κι αν φτιάξετε !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου