Μια γρήγορη πίτα χωρίς φύλλο που συνηθίζεται στα ζαγοροχώρια !!!
Υλικά:
•► 3,5 ποτήρια νερού αλεύρι
•► 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
•► 3 αυγά + 1 αυγό για το πάνω μέρος του χυλού
•► 250 γρ. φέτα Ηπείρου
•► 2,5 ποτήρια νερό
•► 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά και φροντίζουμε να δημιουργηθεί χυλός όχι πολύ σφιχτός (πιο αραιός από αυτόν του κέικ)
Αλείφουμε ένα ταψί (λεπτό σινί διαμέτρου 48cm) με λάδι και λίγο βιτάμ για να μην κολλήσει η πίτα μας και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ρίχνουμε από πάνω μικρά κομματάκια φέτας, βούτυρο και 1 αυγό χτυπημένο.
Ψήνουμε στους 180-200 C μέχρι να ροδίσει.
Δείτε στο video που ακολουθεί την παρασκευή αλευρόπιτας από την κυρία Βασιλική , στο ξενοδοχείο Χαγιάτι στο Τσεπέλοβο
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
netlife.gr
•► 3,5 ποτήρια νερού αλεύρι
•► 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
•► 3 αυγά + 1 αυγό για το πάνω μέρος του χυλού
•► 250 γρ. φέτα Ηπείρου
•► 2,5 ποτήρια νερό
•► 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά και φροντίζουμε να δημιουργηθεί χυλός όχι πολύ σφιχτός (πιο αραιός από αυτόν του κέικ)
Αλείφουμε ένα ταψί (λεπτό σινί διαμέτρου 48cm) με λάδι και λίγο βιτάμ για να μην κολλήσει η πίτα μας και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ρίχνουμε από πάνω μικρά κομματάκια φέτας, βούτυρο και 1 αυγό χτυπημένο.
Ψήνουμε στους 180-200 C μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Δείτε στο video που ακολουθεί την παρασκευή αλευρόπιτας από την κυρία Βασιλική , στο ξενοδοχείο Χαγιάτι στο Τσεπέλοβο
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
netlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου