Εύκολη τούρτα σοκολάτα, με σοκολατένιο, ζουμερό παντεσπάνι και αφράτη, σοκολατένια βουτυρόκρεμα. Για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Υλικά:   { για 12 - 16 μερίδες }
για το κέικ:
•► 400 γρ. Ζάχαρη
•► 220 γρ. Αλεύρι
•► 60 γρ. Κακάο
•► 1 κουταλάκι Μπέικιν πάουντερ
•► 1 κουταλάκι Σόδα φαγητού
•► ½ κουταλάκι Αλάτι
•► 2 Αυγά μεγάλα
•► 120 ml Ηλιέλαιο
•► 230 ml Γάλα
•► 2 καψούλια Βανίλια
•►3 κουταλιές Σιρόπι καραμέλα (προαιρετικά)
•► 230 ml Βραστό νερό
για την κρέμα:
•► 170 γρ. βούτυρο (Σε θερμοκρασία δωματίου)
•► 420 γρ. Άχνη ζάχαρη
•► 100 γρ. Κακάο
•► 160 ml Γάλα
•► 2 κάψουλες Βανίλια
•► 2 κουταλιές Σιρόπι καραμέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 2 στρόγγυλα ταψάκια 18 εκ. (για στρόγγυλη τούρτα) ή ένα μεγάλο ορθογώνιο 35Χ45 περίπου για ορθογώνια τούρτα.
Ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και τη σόδα.
Προσθέτετε τα αυγά, το λάδι, το γάλα, τη βανίλια και την καραμέλα, ανακατεύοντας με το μίξερ (προσοχή να μην το χτυπήσετε πάνω από 3 λεπτά). Ρίχνετε και το βραστό νερό και όταν ανακατευτεί καλά, σταματάτε το χτύπημα.
Αδειάζετε το μείγμα στα 2 μικρά ή στο μεγάλο ταψάκι (σε αυτή την φάση το μείγμα είναι πολύ νερουλό, μην σας ανησυχεί αυτό) και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Πριν το βγάλετε , ελέγχετε αν ψήθηκε με μια οδοντογλυφίδα.
Αναποδογυρίζετε τα κέικ σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε την κρέμα:
Κοσκινίζετε την άχνη και το κακάο.
Χτυπάτε το μαλακωμένο βούτυρο με το μίξερ να αφρατέψει καλά.
Προσθέτετε την άχνη και το κακάο, εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας συνέχεια.
Προσθέτετε την βανίλια και την καραμέλα και χτυπάτε λίγο ακόμη.
Βάζετε τον ένα δίσκο παντεσπάνι στη βάση της πιατέλας (ή κόβετε στη μέση το μεγάλο παντεσπάνι και βάζετε κάτω το μισό).
Σκεπάζετε με το 1/3 της κρέμας. Από πάνω βάζετε το δεύτερο παντεσπάνι.
Απλώνετε το 1/3 της κρέμας πάνω και γύρω από την τούρτα.
Βάζετε το υπόλοιπο 1/3 σε κορνέ και διακοσμείτε.
Φυλάτε την τούρτα στο ψυγείο … !!!!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
για το κέικ:
•► 400 γρ. Ζάχαρη
•► 220 γρ. Αλεύρι
•► 60 γρ. Κακάο
•► 1 κουταλάκι Μπέικιν πάουντερ
•► 1 κουταλάκι Σόδα φαγητού
•► ½ κουταλάκι Αλάτι
•► 2 Αυγά μεγάλα
•► 120 ml Ηλιέλαιο
•► 230 ml Γάλα
•► 2 καψούλια Βανίλια
•►3 κουταλιές Σιρόπι καραμέλα (προαιρετικά)
•► 230 ml Βραστό νερό
για την κρέμα:
•► 170 γρ. βούτυρο (Σε θερμοκρασία δωματίου)
•► 420 γρ. Άχνη ζάχαρη
•► 100 γρ. Κακάο
•► 160 ml Γάλα
•► 2 κάψουλες Βανίλια
•► 2 κουταλιές Σιρόπι καραμέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 2 στρόγγυλα ταψάκια 18 εκ. (για στρόγγυλη τούρτα) ή ένα μεγάλο ορθογώνιο 35Χ45 περίπου για ορθογώνια τούρτα.
Ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και τη σόδα.
Προσθέτετε τα αυγά, το λάδι, το γάλα, τη βανίλια και την καραμέλα, ανακατεύοντας με το μίξερ (προσοχή να μην το χτυπήσετε πάνω από 3 λεπτά). Ρίχνετε και το βραστό νερό και όταν ανακατευτεί καλά, σταματάτε το χτύπημα.
Αδειάζετε το μείγμα στα 2 μικρά ή στο μεγάλο ταψάκι (σε αυτή την φάση το μείγμα είναι πολύ νερουλό, μην σας ανησυχεί αυτό) και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Πριν το βγάλετε , ελέγχετε αν ψήθηκε με μια οδοντογλυφίδα.
Αναποδογυρίζετε τα κέικ σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε την κρέμα:
Κοσκινίζετε την άχνη και το κακάο.
Χτυπάτε το μαλακωμένο βούτυρο με το μίξερ να αφρατέψει καλά.
Προσθέτετε την άχνη και το κακάο, εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας συνέχεια.
Προσθέτετε την βανίλια και την καραμέλα και χτυπάτε λίγο ακόμη.
Βάζετε τον ένα δίσκο παντεσπάνι στη βάση της πιατέλας (ή κόβετε στη μέση το μεγάλο παντεσπάνι και βάζετε κάτω το μισό).
Σκεπάζετε με το 1/3 της κρέμας. Από πάνω βάζετε το δεύτερο παντεσπάνι.
Απλώνετε το 1/3 της κρέμας πάνω και γύρω από την τούρτα.
Βάζετε το υπόλοιπο 1/3 σε κορνέ και διακοσμείτε.
Φυλάτε την τούρτα στο ψυγείο … !!!!!!
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου