Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Τσουρέκια Πασχαλινά με στέβια,
αφράτα γεμάτα ίνες
μυρωδάτα σκέτα η γεμιστά με σοκολάτα !!!!



Μία ιδιαίτερα πρωτότυπη φρέσκια και υγιεινή πρόταση για να φτιάξεις τσουρέκια με στέβια διαίτης, λίγες θερμίδες και λίγα αυγά.

Πρόκειται για μία από τις κλασικές συνταγές για τσουρέκια όπως όλοι τα γνωρίζουμε μόνο που αντί για ζάχαρη χρησιμοποιούμε στέβια.

Αυτό που πρέπει να προσέχουμε όταν παρασκευάζουμε μια συνταγή με στέβια, είναι η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε καθώς η στέβια έχει γεύση,

…συνεπώς εάν δεν χρησιμοποιήσουμε την κατάλληλη ποσότητα, μπορεί να προκληθεί αλλοίωση του γλυκού, ενώ εάν χρησιμοποιηθεί μεγάλη ποσότητα υπάρχει περίπτωση το αποτέλεσμα να πικρίζει.

Υλικά:   { για 4 μεγάλα τσουρέκια }

•► 200 γρ. άπαχο φρέσκο γάλα
•► 120 γρ. νερό
•► 100 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος
•► 100 γρ. βούτυρο Light { λάιτ }
•► 2 αυγά
•► 1 μεγάλου πορτοκαλιού το ξύσμα
•► 1 φρέσκια μαγιά
•► 100 γρ. la mia stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 + 2 κ.σ. ακόμα ή 300 γρ. ζάχαρη καρύδας
•► 1 κ.γλ. δάκρυα μαστίχας
•► 1 φακελάκι ( 15 γρ. ) μαχλέπι σε σκόνη
•► 1 φακελάκι ( 15 γρ. ) κακουλέ ή καρδάμωμο { προαιρετικά }
•► 2 βανίλιες
•► ½ κ.γλ αλάτι
•► 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι ( μου πήρε ακριβώς 870 γρ. )
•► 1 αυγό και φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα από πάνω

Εκτέλεση:

Το πρώτο που κάνουμε είναι να ανάψουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς για 3 λεπτά και τον σβήνουμε… θέλουμε να έχουμε ένα ζεστό μέρος επίσης να έχουμε εκτός ψυγείου βούτυρο και αυγά για 3 ώρες τουλάχιστον.

Σε ένα μπολ βάζουμε γάλα και νερό ελαφρώς χλιαρά και διαλύουμε την μαγιά… προσθέτουμε 1 φλ.τσ. από το αλεύρι μας ανακατεύοντας καλά να γίνει χυλός… το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά και πάμε στο μίξερ.

Βάζουμε τα 100 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο ελαφρά λιωμένο μαζί με τα 100 γρ. στέβια και χτυπάμε πολύ καλά.

Βάζουμε στο μούλτι την μαστίχα μαζί με 2 κ.σ. στέβια να γίνει σκόνη και το προσθέτουμε στο μίξερ… βάζουμε το ξύσμα πορτοκάλι το μαχλέπι { και προαιρετικά κακουλέ { =καρδάμωμο} } τις βανίλιες - αλάτι— αυγά και το μείγμα μαγιάς.

Σταματάμε για να βάλουμε στο μίξερ το εξάρτημα για ζύμωμα και συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας το αλεύρι ( κρατήστε 150 γρ. από το κιλό)… το δουλεύουμε για 3 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα 100 γρ. βούτυρο λάιτ λιωμένο… ακόμα 3 λεπτά χτύπημα και... έτοιμο !!!

Λαδώνουμε ένα μεγάλο σκεύος και όπως είναι τα χέρια μας λαδωμένα παίρνουμε την ζύμη και την βάζουμε μέσα ( πρέπει η ζύμη να είναι πολύ μαλακιά).


Βάζουμε τη ζύμη μας στο φούρνο που είχαμε ζεστάνει και το αφήνουμε 2 με 3 ώρες να φουσκώσει.

Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι μας και το χωρίζουμε στα 4 ( για 4 μεγάλα τσουρέκια) ή σε περισσότερα αν τα θέλουμε πιο μικρά.

Με λαδωμένα χέρια παίρνουμε το ένα κομμάτι και κάνουμε 3 κορδόνια..( τα τραβάμε ) πλέκουμε το τσουρέκι μας κοτσίδα.

Αν τα θέλουμε γεμιστά με την μερέντα μας ( με στέβια) σε αυτή την φάση ανάμεσα στο κάθε κορδόνι βάζουμε μερέντα και κλείνουμε απαλά.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε ξανά σε ζεστό μέρος για 2 ώρες ακόμα να φουσκώσουν!!

Σπάμε 1 αυγό σε μπολάκι μαζί με 1 κ.σ. νερό ανακατεύουμε καλά και με ένα πινέλο περνάμε τα φουσκωμένα μας τσουρέκια ( απαλά μη ξεφουσκώσουν)... ρίχνουμε από πάνω φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε στους 180 για 20-25 λεπτά .

Μοσχοβολάει όλο το σπίτι και ... γίνεται το πιό αφράτο νόστιμο και μυρωδάτο τσουρέκι που έχετε φάει γεμάτο ίνες !!!


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!


Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

Σημείωση 2: Στην αρχική δημοσίευση δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες 2,3 οι οποίες είναι από το διαδίκτυο [ GOOGLE ] - και εγώ ο admin - δηλώνω ότι δεν είμαι κύριος πνευματικών δικαιωμάτων των φωτογραφιών !!!!


syntagesgiadiabitikoys

Δεν υπάρχουν σχόλια :