Μια ακόμα συνταγή για ένα δροσερό επιδόρπιο - πανεύκολο και πεντανόστιμο - με λίγες θερμίδες !!!
Υλικά:   ( για 2 ποτήρια)
Για την βάση
•► 2 φρυγανιές σικάλεως τριμμένες πολυ καλά στο μούλτι
•► 1 κ.σ. λάδι καρύδας ( ή βιτάμ λιωμένο )
•► 5 σταγόνες υγρή στέβια ( η αναλογία είναι 5 σταγόνες=1 κ.γλ. ζάχαρη) ή 1/2 κ.γλ. ζάχαρη καρύδας
Για την λευκή κρέμα
•► 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
•► 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
•► ½ μπανάνα λιωμένη
Για την σοκολατένια μούς
•► 3 κ.γλ. κακάο
•► 15 σταγόνες υγρή στέβια ή 2 κ.γλ. ζάχαρη καρύδας
•► 1 κ.γλ. ταχίνι ολικής
•► 2 κ.σ. γιαούρτι 2%
•► 1 με 2 κ.σ. εβαπορέ λάιτ ή νεράκι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά με το λάδι καρύδας (λιωμένο) και την στέβια Μοιράζουμε σε 2 ποτήρια.
Ετοιμάζουμε την γιαουρτένια λευκή κρέμα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά με το σύρμα.
Κάνουμε το ίδιο και με την σοκολατένια μούς ρίχνοντας σιγά-σιγά το εβαπορέ έως να γίνει πηχτή μούς και όχι πολύ αραιή.
Πάνω στη φρυγανιά λοιπόν που έχουμε στρώσει στα ποτήρια βάζουμε μερικές κουταλιές από την λευκή κρέμα μετά από την σοκολατένια μούς και τελειώνουμε με την λευκή κρέμα.
Αφήνουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες και το απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές !!!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
syntagesgiadiabitikoys
Για την βάση
•► 2 φρυγανιές σικάλεως τριμμένες πολυ καλά στο μούλτι
•► 1 κ.σ. λάδι καρύδας ( ή βιτάμ λιωμένο )
•► 5 σταγόνες υγρή στέβια ( η αναλογία είναι 5 σταγόνες=1 κ.γλ. ζάχαρη) ή 1/2 κ.γλ. ζάχαρη καρύδας
Για την λευκή κρέμα
•► 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
•► 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
•► ½ μπανάνα λιωμένη
Για την σοκολατένια μούς
•► 3 κ.γλ. κακάο
•► 15 σταγόνες υγρή στέβια ή 2 κ.γλ. ζάχαρη καρύδας
•► 1 κ.γλ. ταχίνι ολικής
•► 2 κ.σ. γιαούρτι 2%
•► 1 με 2 κ.σ. εβαπορέ λάιτ ή νεράκι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά με το λάδι καρύδας (λιωμένο) και την στέβια Μοιράζουμε σε 2 ποτήρια.
Ετοιμάζουμε την γιαουρτένια λευκή κρέμα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά με το σύρμα.
Κάνουμε το ίδιο και με την σοκολατένια μούς ρίχνοντας σιγά-σιγά το εβαπορέ έως να γίνει πηχτή μούς και όχι πολύ αραιή.
Πάνω στη φρυγανιά λοιπόν που έχουμε στρώσει στα ποτήρια βάζουμε μερικές κουταλιές από την λευκή κρέμα μετά από την σοκολατένια μούς και τελειώνουμε με την λευκή κρέμα.
Αφήνουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες και το απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές !!!!!
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
syntagesgiadiabitikoys
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου