Η συνταγή που παρουσιάζουμε εδώ, φτιάχνεται χωρίς φύλλο. Ναι, καλά διαβάσατε. Δε θα χρειαστείτε φύλλο ή σφολιάτα.
Είναι η πιο εύκολη και γρήγορα πίτα που μπορείτε να φτιάξετε. Αν δεν έχετε λοιπόν χρόνο, ή είστε κάπως κουρασμένοι ή απλά θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορα, χωρίς πολύ "φασαρία" στην κουζίνα, αυτή είναι η ιδανική πίτα !!!
Υλικά:
•► 8 πιπεριές Φλωρίνης
•► 250 γρ. τυρί με χαμηλά λιπαρά
•► 150 γρ. φέτα με χαμηλά λιπαρά
•► 3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι 2%
•► 20 ελιές
•► αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (1 ποτήρι του νερού)
•► γάλα (περίπου μισό ποτήρι του νερού)
•► 4 κ.σ ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι, δυόσμο
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε μπαστουνάκια τις πιπεριές και σε μικρά κομμάτια τις ελιές
Βάζουμε σε ένα μπολ με την παρακάτω σειρά τα γιαούρτια, τα τυριά, τις πιπεριές, τις ελιές, το δύόσμο, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται και ανακατεύουμε πολύ καλά
Βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά
Προσθέτουμε γάλα τόσο ώστε να μην είναι τόσο σφικτό
Αδειάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180, περίπου μια ώρα
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
•► 8 πιπεριές Φλωρίνης
•► 250 γρ. τυρί με χαμηλά λιπαρά
•► 150 γρ. φέτα με χαμηλά λιπαρά
•► 3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι 2%
•► 20 ελιές
•► αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (1 ποτήρι του νερού)
•► γάλα (περίπου μισό ποτήρι του νερού)
•► 4 κ.σ ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι, δυόσμο
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε μπαστουνάκια τις πιπεριές και σε μικρά κομμάτια τις ελιές
Βάζουμε σε ένα μπολ με την παρακάτω σειρά τα γιαούρτια, τα τυριά, τις πιπεριές, τις ελιές, το δύόσμο, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται και ανακατεύουμε πολύ καλά
Βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά
Προσθέτουμε γάλα τόσο ώστε να μην είναι τόσο σφικτό
Αδειάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180, περίπου μια ώρα
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου