Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε λαχταριστά και ελαφρώς πικάντικα pancakes !!!
Υλικά:
Για την τσίλι σος
•► 150 γρ. νερό
•► 100 γρ. ζάχαρη
•► 2 ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές
•► 50 ml ξύδι
•► 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
•► 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
Για τα pancakes
•► 75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
•► 3 αυγά
•► 80 ml νερό
•► αλάτι
•► φρέσκο πιπέρι
•► 3 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 200 γρ. κιμά κοτόπουλο
•► 150 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
•► 2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
•► 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
•► 130 γρ. λάχανο κόκκινο, κομμένο
•► 1 μεγ. καρότο, χοντροτριμμένο
Εκτέλεση:
Για την τσίλι σος:
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, το λάδι, την καυτή πιπεριά και ανακατεύουμε.
Βράζουμε για 3-5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για τα pancakes:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα, το αλεύρι, τα αυγά και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε αλάτι, φρέσκο πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.γ. από το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το τζίντζερ, το σκόρδο και ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα.
Μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Στο μπολ με τον χυλό, προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με το λάχανο και το καρότο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα pancakes μας σε δόσεις(1 κ.σ. Γεμάτη).
Ψήνουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα. Σερβίρουμε τα pancakes με σαλάτα σπανάκι και την τσίλι σος !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
yolife.gr
Για την τσίλι σος
•► 150 γρ. νερό
•► 100 γρ. ζάχαρη
•► 2 ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές
•► 50 ml ξύδι
•► 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
•► 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
Για τα pancakes
•► 75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
•► 3 αυγά
•► 80 ml νερό
•► αλάτι
•► φρέσκο πιπέρι
•► 3 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 200 γρ. κιμά κοτόπουλο
•► 150 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
•► 2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
•► 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
•► 130 γρ. λάχανο κόκκινο, κομμένο
•► 1 μεγ. καρότο, χοντροτριμμένο
Εκτέλεση:
Για την τσίλι σος:
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, το λάδι, την καυτή πιπεριά και ανακατεύουμε.
Βράζουμε για 3-5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για τα pancakes:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα, το αλεύρι, τα αυγά και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε αλάτι, φρέσκο πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.γ. από το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το τζίντζερ, το σκόρδο και ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα.
Μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Στο μπολ με τον χυλό, προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με το λάχανο και το καρότο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα pancakes μας σε δόσεις(1 κ.σ. Γεμάτη).
Ψήνουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα. Σερβίρουμε τα pancakes με σαλάτα σπανάκι και την τσίλι σος !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
yolife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου