Είναι Γεμιστοί κεφτέδες, με ανατολίτικο χαρακτήρα.
Γίνονται με κιμά και πλιγούρι και ταιριάζουν με σάλτσα ταχίνι.
Πολύ νόστιμοι, πολύ εντυπωσιακοί, πολύ χορταστικοί, πολύ υγιεινοί !!!
Υλικά:   { Γιά 8 μερίδες }
•► 1 κούπα Πλιγούρι
•► 1 & ½ κούπα Ζεστό νερό
•► 1 κιλό Κιμά μοσχαρίσιο
•► 2 κουταλιές Ελαιόλαδο
•► 1 μεγάλο Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
•► 2 σκελίδες Ψιλοκομμένο σκόρδο
•► ½ κουταλάκι Κανέλα
•► ¼ κουταλάκι Μοσχοκάρυδο
•► 50 γρ. Κουκουνάρι
•► 4 - 5 κουταλιές Ψιλοκομμένο μαϊντανό
•► 6 κουταλιές Ψιλοκομμένο δυόσμο
•► Άλάτι, πιπέρι { όσο θέλετε }
•► Λάδι { όσο χρειάζεται για το τηγάνισμα }
Εκτέλεση:
Βάζετε σε μπολ το πλιγούρι και προσθέτετε το ζεστό νερό. Αφήνετε τουλάχιστον μισή ώρα να φουσκώσει.
Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το μισό κρεμμύδι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Όταν τα κρεμμύδια γυαλίσουν, προσθέτετε το 1/3 του κιμά (350 γρ. περίπου) και τον καβουρδίζετε.
Προσθέτετε το κουκουνάρι και τον μαϊντανό και μαγειρεύετε για 1 - 2 λεπτά ακόμη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Στραγγίζετε το πλιγούρι και το βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε τον υπόλοιπο κιμά, το σκόρδο, τον δυόσμο, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο κρεμμύδι.
Ζυμώνετε να ανακατευτούν τα υλικά και περνάτε το μείγμα από τη μηχανή του κιμά ή σε μπλέντερ, να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Αν έχετε χρόνο, βάζετε το μείγμα στο ψυγείο, να σφίξει.
Παίρνετε από το ωμό μείγμα, περίπου 1/3 κούπας και κάνετε μια μικρή πιτούλα. Βάζετε στο κέντρο μια κουταλιά από το μαγειρεμένο μείγμα και κλείνετε τον κεφτέ, δίνοντάς του σχήμα οβάλ με μυτερές άκρες.
Τηγανίζετε τους κεφτέδες σε μπόλικο καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ολόγυρα. Τους βάζετε σε χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρετε ζεστούς.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
radicio.com
•► 1 κούπα Πλιγούρι
•► 1 & ½ κούπα Ζεστό νερό
•► 1 κιλό Κιμά μοσχαρίσιο
•► 2 κουταλιές Ελαιόλαδο
•► 1 μεγάλο Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
•► 2 σκελίδες Ψιλοκομμένο σκόρδο
•► ½ κουταλάκι Κανέλα
•► ¼ κουταλάκι Μοσχοκάρυδο
•► 50 γρ. Κουκουνάρι
•► 4 - 5 κουταλιές Ψιλοκομμένο μαϊντανό
•► 6 κουταλιές Ψιλοκομμένο δυόσμο
•► Άλάτι, πιπέρι { όσο θέλετε }
•► Λάδι { όσο χρειάζεται για το τηγάνισμα }
Εκτέλεση:
Βάζετε σε μπολ το πλιγούρι και προσθέτετε το ζεστό νερό. Αφήνετε τουλάχιστον μισή ώρα να φουσκώσει.
Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το μισό κρεμμύδι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Όταν τα κρεμμύδια γυαλίσουν, προσθέτετε το 1/3 του κιμά (350 γρ. περίπου) και τον καβουρδίζετε.
Προσθέτετε το κουκουνάρι και τον μαϊντανό και μαγειρεύετε για 1 - 2 λεπτά ακόμη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Στραγγίζετε το πλιγούρι και το βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε τον υπόλοιπο κιμά, το σκόρδο, τον δυόσμο, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο κρεμμύδι.
Ζυμώνετε να ανακατευτούν τα υλικά και περνάτε το μείγμα από τη μηχανή του κιμά ή σε μπλέντερ, να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Αν έχετε χρόνο, βάζετε το μείγμα στο ψυγείο, να σφίξει.
Παίρνετε από το ωμό μείγμα, περίπου 1/3 κούπας και κάνετε μια μικρή πιτούλα. Βάζετε στο κέντρο μια κουταλιά από το μαγειρεμένο μείγμα και κλείνετε τον κεφτέ, δίνοντάς του σχήμα οβάλ με μυτερές άκρες.
Τηγανίζετε τους κεφτέδες σε μπόλικο καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ολόγυρα. Τους βάζετε σε χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρετε ζεστούς.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου