Ποιος είπε ότι οι πίτσες είναι μόνο αλμυρές; Οι γλυκές πίτσες είναι απίστευτες και αλήθεια λέμε … θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους !!!!!
Υλικά:   { για 6 Μερίδες }
Για τη ζύμη
•► 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 φλιτζάνι πουρές πατάτας (από 3 βρασμένες πατατούλες)
•► 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη (9γρ.)
•► 5-6 κτ. σούπας χλιαρό γάλα
•► 50 γρ. ζάχαρη
•► 40 γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
•► ελάχιστο αλάτι
Για τη γέμιση
•► 2 μήλα καλά πλυμένα
•► 2 κτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ
•► 2 κτ. σούπας φιστίκια ανάλατα, χοντροκομμένα
•► 2 κτ. σούπας κουκουνάρια
•► 3 κτ. σούπας σταφίδες
•► 2 κτ. σούπας καστανή ζάχαρη
•► 2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
•► μαρμελάδα μήλου ή φράουλας ή άλλη της αρεσκείας σας
•► χυμό από ½ λεμόνι
•► κανέλα
Εκτέλεση:
Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και ανακατεύετε.
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύετε το αλεύρι με τον πουρέ και τη ζάχαρη. Προσθέτετε τη διαλυμένη μαγιά, το βούτυρο και το αλάτι. Ζυμώνετε για 10 λεπτά, προσθέτοντας και 1/4 φλιτζανιού νερό.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ, τη σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες περίπου να φουσκώσει.
Στο μεταξύ αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από τα μήλα και, χωρίς να βγάλετε τη φλούδα, τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες (ή σε τέταρτα ξεφλουδισμένα). Τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Βάζετε και τις σταφίδες να φουσκώσουν σε χλιαρό νερό, ρούμι ή μπράντι για 20 λεπτά.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, τη ζυμώνετε ελαφρά και την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 1εκ. Τη βάζετε σε στρογγυλό ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα. Αλείφετε τη μαρμελάδα και τοποθετείτε τα μήλα σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζετε με την κανέλα, την καστανή ζάχαρη και τους ξηρούς καρπούς και περιχύνετε την κρέμα γάλακτος.
Ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 25-30 λεπτά. Τη σερβίρετε ζεστή και, αν θέλετε, με παγωτό.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για τη ζύμη
•► 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 φλιτζάνι πουρές πατάτας (από 3 βρασμένες πατατούλες)
•► 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη (9γρ.)
•► 5-6 κτ. σούπας χλιαρό γάλα
•► 50 γρ. ζάχαρη
•► 40 γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
•► ελάχιστο αλάτι
Για τη γέμιση
•► 2 μήλα καλά πλυμένα
•► 2 κτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ
•► 2 κτ. σούπας φιστίκια ανάλατα, χοντροκομμένα
•► 2 κτ. σούπας κουκουνάρια
•► 3 κτ. σούπας σταφίδες
•► 2 κτ. σούπας καστανή ζάχαρη
•► 2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
•► μαρμελάδα μήλου ή φράουλας ή άλλη της αρεσκείας σας
•► χυμό από ½ λεμόνι
•► κανέλα
Εκτέλεση:
Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και ανακατεύετε.
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύετε το αλεύρι με τον πουρέ και τη ζάχαρη. Προσθέτετε τη διαλυμένη μαγιά, το βούτυρο και το αλάτι. Ζυμώνετε για 10 λεπτά, προσθέτοντας και 1/4 φλιτζανιού νερό.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ, τη σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες περίπου να φουσκώσει.
Στο μεταξύ αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από τα μήλα και, χωρίς να βγάλετε τη φλούδα, τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες (ή σε τέταρτα ξεφλουδισμένα). Τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Βάζετε και τις σταφίδες να φουσκώσουν σε χλιαρό νερό, ρούμι ή μπράντι για 20 λεπτά.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, τη ζυμώνετε ελαφρά και την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 1εκ. Τη βάζετε σε στρογγυλό ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα. Αλείφετε τη μαρμελάδα και τοποθετείτε τα μήλα σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζετε με την κανέλα, την καστανή ζάχαρη και τους ξηρούς καρπούς και περιχύνετε την κρέμα γάλακτος.
Ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 25-30 λεπτά. Τη σερβίρετε ζεστή και, αν θέλετε, με παγωτό.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Food Styling: Σιμόνη Καφίρη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου