Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ζυμαρικά με ψητή μελιτζάνα
και ντοματάκια κονφί !!!



Οι μελιτζάνες ταιριάζουν πολύ με τα ζυμαρικά, δίνοντας πολύ γευστικά πιάτα.

Σε αυτή τη συνταγή η μελιτζάνα γίνεται ψητή στον φούρνο, αν και μπορείτε να την κάνετε και τηγανητή.

Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }

Για τις μελιτζάνες


•► 4 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες στη μέση και χαραγμένη η σάρκα
•► έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι

Για τα ζυμαρικά

•► 6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 πράσο ψιλοκομμένο
•► 400 γρ. στριφτάρια ή βίδες
•► 150 ml κρασί λευκό
•► 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (περίπου)
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο
•► 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
•► 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι

Για τα ντοματίνια

•► 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
•► 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
•► 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 7 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 10 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο

Για το σερβίρισμα

•► baby ρόκα
•► φλοίδες παρμεζάνας
•► ζουμί από τα ψημένα ντοματίνια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στου 200οC. Περιχύνετε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν. Βγάζετε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και την κρατάτε στην άκρη.

Για τα ντοματίνια:

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.

Για τα ζυμαρικά:

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το πράσο και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν τα ζυμαρικά.

Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε τη μελιτζάνα και το ζωμό σιγά σιγά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά και να χυλώσουν. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο, την παρμεζάνα, το μαϊντανό και ανακατεύετε.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα, από πάνω βάζετε λίγα ντοματίνια, λίγα φύλλα ρόκας, φλοίδες παρμεζάνας, περιχύνετε με λίγο ζουμί από τα ντοματίνια και σερβίρετε αμέσως.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η συνταγή απο Ανδρέας Λαγός

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :