Τα γεμιστά κέικ είναι εντυπωσιακά και ταιριάζουν υπέροχα με ένα φλιτζάνι ζεστό, αρωματικό καφέ. Τώρα λοιπόν που οι φράουλες είναι στην εποχή τους, τις αξιοποιούμε απολαυστικά…
Υλικά:   { Μερίδες: για 1 στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24 εκ. }
•► 3 μεγάλα αβγά ή 4 μικρά
•► 170 γρ. ζάχαρη
•► 100 γρ. ταχίνι
•► 250 ml γάλα
•► 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•► 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
•► 200 γρ. χαλβά με γεύση βανίλια
Για την κρέμα
•► 200 γρ. φυτική σαντιγί
•► 200 γρ. τυρί κρέμα
•► 250 γρ. μαρμελάδα φράουλα
•► 300 γρ. φράουλες
Εκτέλεση:
Για την κρέμα:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη φυτική σαντιγί με το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και φυλάτε την κρέμα στο ψυγείο.
Για το κέικ:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το ταχίνι με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το ταχίνι με το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ανακατεύετε μέσα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα, καθώς και το χαλβά.
Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε για 45-50 λεπτά. Ξεφουρνίζετε το κέικ και το ξεφορμάρετε. Το αφήνετε να κρυώσει σε μια σχάρα.
Κόβετε το κέικ στη μέση οριζόντια. Παίρνετε τη βάση και απλώνετε πάνω τη μισή ποσότητα της μαρμελάδας φράουλα. Παίρνετε και το πάνω μέρος και, από τη πλευρά που το κόψατε, απλώνετε την υπόλοιπη μαρμελάδα φράουλας.
Βάζετε το κάτω μέρος του κέικ σε πιατέλα και απλώνετε με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής τη μισή ποσότητα κρέμας. Σκεπάζετε με το πάνω μέρος του κέικ. Στην επιφάνεια βάζετε την υπόλοιπη κρέμα σχηματίζοντας ροζέτες.
Πλένετε, σκουπίζετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Τις κόβετε σε φετάκια κατά μήκος και με αυτές στολίζετε όμορφα το κέικ.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η συνταγή από Ντίνα Νικολάου ... Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου