Το διάσημο γαλλικό γλύκισμα σε μία παραλλαγή με βατόμουρα, που του ταιριάζουν πολύ.
Μπορεί να μείνει στο ψυγείο για έως και 3 μέρες, αν και είναι σίγουρο ότι θα το εξαφανίσετε μόλις βγει από το φούρνο.
Υλικά:   { Για 6-8 Μερίδες }
•► 2 αβγά
•► 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
•► 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
•► 250 ml Arla Κρέμα Γάλακτος 36%
•► ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
•► 4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 2 φλιτζάνια βατόμουρα (200γρ.-250γρ.)
•► 2 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak για το άλειμμα της φόρμας
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη ένα πυρίμαχο σκεύος στρογγυλό και ρηχό (λίγο πιο ψηλό από φόρμα τάρτας) ή κάποιο άλλο σχέδιο με διάμετρο 20εκ.
Αδειάζετε τα φρούτα στο σκεύος και κρατάτε στην άκρη.
Βάζετε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος, την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια, τα αβγά, το αλάτι και χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο και πηχτό σχετικά μίγμα, σαν smoothie.
Περιχύνετε τα φρούτα με το μίγμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 18-20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει, να πάρει ελαφρώς χρώμα και να σταθεροποιηθεί.
Αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία για λίγα λεπτά, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε το κλαφουτί ζεστό ή κρύο.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 2 αβγά
•► 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
•► 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
•► 250 ml Arla Κρέμα Γάλακτος 36%
•► ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
•► 4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 2 φλιτζάνια βατόμουρα (200γρ.-250γρ.)
•► 2 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak για το άλειμμα της φόρμας
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη ένα πυρίμαχο σκεύος στρογγυλό και ρηχό (λίγο πιο ψηλό από φόρμα τάρτας) ή κάποιο άλλο σχέδιο με διάμετρο 20εκ.
Αδειάζετε τα φρούτα στο σκεύος και κρατάτε στην άκρη.
Βάζετε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος, την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια, τα αβγά, το αλάτι και χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο και πηχτό σχετικά μίγμα, σαν smoothie.
Περιχύνετε τα φρούτα με το μίγμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 18-20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει, να πάρει ελαφρώς χρώμα και να σταθεροποιηθεί.
Αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία για λίγα λεπτά, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε το κλαφουτί ζεστό ή κρύο.
Δείτε το Video που ακολουθεί … …
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η συνταγή απο Ανδρέας Λαγός
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου