Αυτό το κέικ λεμονιού με το χαρακτηριστικό άρωμα και την ξεχωριστή γεύση χάρη στην καστανή ζάχαρη και τον παπαρουνόσπορο, θα γίνει το αγαπημένο σας συνοδευτικό για τον καφέ και το τσάι.
Υλικά:   { Μερίδες: για 1 μακρόστενη φόρμα κέικ }
•► 250 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
•► 250 γρ. ζάχαρη καστανή
•► ξύσμα από 3 λεμόνια και χυμό από τα 2
•► 4 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
•► 2-3 κουτ. σούπας γιαούρτι
•► 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 75 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και αλεσμένη
•► 1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και στρώνετε τον πάτο της με λαδόκολλα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC.
Σε μεγάλο μπολ, χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να πάρετε ένα κρεμώδες και ομοιογενές μίγμα. Προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε.
Ρίχνετε σε δόσεις τα αβγά, χτυπώντας ενδιάμεσα με το μίξερ για να ενσωματωθούν και προσθέτετε το γιαούρτι. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πάνω από το μπολ και ανακατεύετε το μίγμα με μια μεταλλική κουτάλα ή σπάτουλα.
Τέλος, προσθέτετε τα αλεσμένα αμύγδαλα και τον παπαρουνόσπορο αν χρησιμοποιήσετε και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Μεταφέρετε το μίγμα στην φόρμα.
Ψήνετε το κέικ στον φούρνο για 50 λεπτά (για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά, βυθίστε ένα καλαμάκι για σουβλάκι στο εσωτερικό του κι αν βγει στεγνό, τότε το κέικ σας είναι έτοιμο).
Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 250 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
•► 250 γρ. ζάχαρη καστανή
•► ξύσμα από 3 λεμόνια και χυμό από τα 2
•► 4 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
•► 2-3 κουτ. σούπας γιαούρτι
•► 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 75 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και αλεσμένη
•► 1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και στρώνετε τον πάτο της με λαδόκολλα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC.
Σε μεγάλο μπολ, χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να πάρετε ένα κρεμώδες και ομοιογενές μίγμα. Προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε.
Ρίχνετε σε δόσεις τα αβγά, χτυπώντας ενδιάμεσα με το μίξερ για να ενσωματωθούν και προσθέτετε το γιαούρτι. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πάνω από το μπολ και ανακατεύετε το μίγμα με μια μεταλλική κουτάλα ή σπάτουλα.
Τέλος, προσθέτετε τα αλεσμένα αμύγδαλα και τον παπαρουνόσπορο αν χρησιμοποιήσετε και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Μεταφέρετε το μίγμα στην φόρμα.
Ψήνετε το κέικ στον φούρνο για 50 λεπτά (για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά, βυθίστε ένα καλαμάκι για σουβλάκι στο εσωτερικό του κι αν βγει στεγνό, τότε το κέικ σας είναι έτοιμο).
Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η συνταγή από την Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου