Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Empanadas, οι Αργεντίνικες κρεατόπιτες !!!



Οι κρεατόπιτες της Αργεντινής, σε σχήμα μισοφέγγαρο και με το χαρακτηριστικό δίπλωμα (repulgue), είναι από τις πιο διάσημες σπεσιαλιτέ της χώρας. Ψήνονται στο τηγάνι ή στον φούρνο και η γέμιση τους ποικίλει.

Εμείς τις κάνουμε τηγανητές και με γέμιση από μοσχαρίσιο κιμά !!!

Υλικά:   { Μερίδες: για περίπου 15 πίτες }

Για τη ζύμη

•► 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για το άνοιγμα των φύλλων
•► 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
•► 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► 1 πρέζα αλάτι
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 αβγό
•► ¾ φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου

Για τη γέμιση

•► 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 2 κουτ. σούπας ξίδι
•► 2 κουτ. γλυκού κύμινο
•► 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
•► 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
•► 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
•► 1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
•► 1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
•► 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε μέχρι να μοιάζει το μίγμα με βρεγμένη άμμο.

Σε δεύτερο μπολ χτυπάτε το αβγό με τον ζωμό κοτόπουλο, τα ρίχνετε στο μίγμα με το αλεύρι και ζυμώνετε καλά να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Την αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση:

Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, το ξίδι, το κύμινο, το μπούκοβο, τη ρίγανη, το σκόρδο τις πιπεριές, το κρεμμύδι, αλατίζετε, ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και τα λαχανικά.

Η γέμιση θα πρέπει να μην έχει πολλά υγρά. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.

Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια που ανοίγετε σε φύλλα, σε αλευρωμένη επιφάνεια. Με μεγάλο στρογγυλό κουπ πατ, ένα μικρό πιάτο ή ένα μεγάλο ποτήρι κόβετε κύκλους από τη ζύμη.

Βάζετε σε κάθε δίσκο γέμιση και κλείνετε σε μισοφέγγαρα, φροντίζοντας να κολλήσουν καλά οι άκρες. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε άφθονο λάδι και τηγανίζετε τις empanadas μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

Μεταφέρετε τις empanadas σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :