
Λαχταριστά και αφράτα muffins, με άρωμα λεμονιού και πλούσια κρέμα τυριού. Θα τα απολαύσετε το πρωί με τον καφέ σας και το απόγευμα με ένα ρόφημα.
Υλικά:   { Μερίδες: για 25 κομμάτια }
•► 130 γρ. βούτυρο
•► 430 γρ. ζάχαρη
•► 5 αβγά
•► 190 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
•► ξύσμα από 2 λεμόνια { τα λεμόνια να ΜΗΝ είναι κερωμένα }
•► 360 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
•► 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
•► 36 γρ. κονιάκ
Για την κρέμα τυριού
•► 300 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 40 γρ. βούτυρο αγελάδος 82%
•► 150 γρ. τυρί κρέμα
•► ξύσμα λεμονιού για διακόσμηση { τα λεμόνια να ΜΗΝ είναι κερωμένα }
Εκτέλεση:
Για τα muffins:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζετε την ανάδευση μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε με τη σειρά το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας με μία μαρίζ.
Μοιράζετε το μίγμα σε αντικολλητικές φόρμες για muffins και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Αφήνετε τα muffins να κρυώσουν πριν τα γαρνίρετε.
Για την επικάλυψη:
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε με το σύρμα να αφρατέψει ελαφρώς το μίγμα.
Μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ της αρεσκείας σας και γαρνίρετε την κορυφή των muffins. Πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμόνι και σερβίρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 130 γρ. βούτυρο
•► 430 γρ. ζάχαρη
•► 5 αβγά
•► 190 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
•► ξύσμα από 2 λεμόνια { τα λεμόνια να ΜΗΝ είναι κερωμένα }
•► 360 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
•► 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
•► 36 γρ. κονιάκ
Για την κρέμα τυριού
•► 300 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 40 γρ. βούτυρο αγελάδος 82%
•► 150 γρ. τυρί κρέμα
•► ξύσμα λεμονιού για διακόσμηση { τα λεμόνια να ΜΗΝ είναι κερωμένα }
Εκτέλεση:
Για τα muffins:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζετε την ανάδευση μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε με τη σειρά το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας με μία μαρίζ.
Μοιράζετε το μίγμα σε αντικολλητικές φόρμες για muffins και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Αφήνετε τα muffins να κρυώσουν πριν τα γαρνίρετε.
Για την επικάλυψη:
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε με το σύρμα να αφρατέψει ελαφρώς το μίγμα.
Μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ της αρεσκείας σας και γαρνίρετε την κορυφή των muffins. Πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμόνι και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η συνταγή απο Δημήτρης Χρονόπουλος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου