Η προέλευση αυτού του γλυκού είναι άγνωστη, ωστόσο αυτό το κέικ που θυμίζει αμυγδαλόπιτα, είναι πολύ διάσημο κυρίως στον ισπανικό βορά και στο γνωστό Camino de Santiago de Compostela (ο Δρόμος του Αγίου Ιακώβου), που σερβίρεται ως επιδόρπιο σε όλους τους προσκυνητές που κάνουν αυτή την διαδρομή.
Υλικά:
Για τη ζύμη
•► 125 γρ. ζάχαρη
•► 1 αβγό
•► αλεύρι όσο πάρει
•► κανέλα
•► 1 κουταλιά νερό
Για τη γέμιση
•► 4 αβγά
•► 250 γρ. ζάχαρη
•► 250 γρ. αμύγδαλο ασπρισμένο, τριμμένο
•► κανέλα
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Για την ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε το αβγό με το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής.
Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να έχετε μια ζύμη που μπορείτε να την δουλέψετε με το χέρι. Την αφήνετε για λίγο να ξεκουραστεί και στη συνέχεια την απλώνετε σε μία βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Xτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, προσθέτετε το τριμμένο αμύγδαλο, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύετε καλά και το ρίχνετε πάνω από την ζύμη. Ψήνετε στον φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου.
Το αφήνετε να κρυώσει καλά, το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2 Στην αρχική δημοσίευση δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες 2,3,4,5,6,7,8,9 οι οποίες είναι από το διαδίκτυο [ GOOGLE ] - και εγώ ο admin - δηλώνω ότι δεν είμαι κύριος πνευματικών δικαιωμάτων των φωτογραφιών !!!!
olivemagazine.gr
Για τη ζύμη
•► 125 γρ. ζάχαρη
•► 1 αβγό
•► αλεύρι όσο πάρει
•► κανέλα
•► 1 κουταλιά νερό
Για τη γέμιση
•► 4 αβγά
•► 250 γρ. ζάχαρη
•► 250 γρ. αμύγδαλο ασπρισμένο, τριμμένο
•► κανέλα
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Για την ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε το αβγό με το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής.
Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να έχετε μια ζύμη που μπορείτε να την δουλέψετε με το χέρι. Την αφήνετε για λίγο να ξεκουραστεί και στη συνέχεια την απλώνετε σε μία βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Xτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, προσθέτετε το τριμμένο αμύγδαλο, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύετε καλά και το ρίχνετε πάνω από την ζύμη. Ψήνετε στον φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου.
Το αφήνετε να κρυώσει καλά, το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2 Στην αρχική δημοσίευση δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες 2,3,4,5,6,7,8,9 οι οποίες είναι από το διαδίκτυο [ GOOGLE ] - και εγώ ο admin - δηλώνω ότι δεν είμαι κύριος πνευματικών δικαιωμάτων των φωτογραφιών !!!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου