Χταπόδι σιγοβρασμένο με πιπέρια και μαντζουράνα ή λουίζα και σερβιρισμένο με σάλτσα από κάππαρη, μουστάρδα και πράσινες ελιές.
Απλό κι εύκολο το βραστό χταπόδι, σερβιρισμένο σαν σαλάτα, είναι απαραίτητο συνοδευτικό για ουζάκι τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και πιάτο συνδεδεμένο με την περίοδο της νηστείας.
Το χταπόδι γίνεται μαλακό και τρυφερό, κι ελαφρώς αρωματικό χάρη στα φύλλα μαντζουράνας η’ λουΐζας η’ δάφνης και τα μπαχάρια, ενώ βράζει στο δικό του ζουμί.
ΚΡΑΤΗΣΤΕ για το τέλος ότι … το χταπόδι κατά το βράσιμο, χάνει αρκετό από τον όγκο του, άρα δεν θα πρέπει να σας ξεγελάσει το αρχικό του μέγεθος.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 1 κιλό χταπόδι μεγάλο κομμένο
•► 5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο
•► 1 κλαράκι μαντζουράνα ή 4-5 φύλλα λουΐζα
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (60 ml)
•► 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού ή 2 κουτ. σούπας ξίδι
•► 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα ντιζόν
•► 1 κουτ. σούπας κάππαρη
•► ½ φλιτζάνι μικρές πράσινες ελιές τσακιστές
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πλένετε το χταπόδι. Το βάζετε σε κατσαρόλα με το πιπέρι και τη μαντζουράνα ή τη λουΐζα και ½ φλιτζάνι νερό, γιατί θα βγάλει και το ίδιο το χταπόδι το νερό του και βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
Το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε αφαιρείτε τη μεμβράνη που το περιβάλλει για καλύτερη εμφάνιση. Κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύετε το λάδι με το λεμόνι ή το ξίδι, τη μουστάρδα και την κάππαρη και περιχύνετε με τη σάλτσα το χταπόδι.
Σερβίρετε το χταπόδι σε μικρή πιατέλα και το συνοδεύετε με πράσινες ελιές.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 κιλό χταπόδι μεγάλο κομμένο
•► 5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο
•► 1 κλαράκι μαντζουράνα ή 4-5 φύλλα λουΐζα
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (60 ml)
•► 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού ή 2 κουτ. σούπας ξίδι
•► 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα ντιζόν
•► 1 κουτ. σούπας κάππαρη
•► ½ φλιτζάνι μικρές πράσινες ελιές τσακιστές
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πλένετε το χταπόδι. Το βάζετε σε κατσαρόλα με το πιπέρι και τη μαντζουράνα ή τη λουΐζα και ½ φλιτζάνι νερό, γιατί θα βγάλει και το ίδιο το χταπόδι το νερό του και βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
Το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε αφαιρείτε τη μεμβράνη που το περιβάλλει για καλύτερη εμφάνιση. Κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύετε το λάδι με το λεμόνι ή το ξίδι, τη μουστάρδα και την κάππαρη και περιχύνετε με τη σάλτσα το χταπόδι.
Σερβίρετε το χταπόδι σε μικρή πιατέλα και το συνοδεύετε με πράσινες ελιές.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά ~ Food styling: Elena Jeffrey
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου