Το μοσχαράκι συνδυάζεται ιδανικά με τις ελιές και τα λαχανικά, δίνοντας ένα πολύ γευστικό πιάτο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Συνοδεύετε με πουρέ πατάτας ή ρύζι !!!
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 1 & ½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας, σε μερίδες
•► 500 γρ. καρότα σε ροδέλες
•► 3 μέτρια κρεμμύδια ολόκληρα, καθαρισμένα
•► 1 πράσο σε ροδέλες
•► 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 1 φύλλο δάφνης
•► 1 κλωναράκι θυμάρι
•► 1 ντομάτα σε μικρά κομμάτια
•► 200 γρ. ελιές πράσινες
•► 1 ποτήρι κρασί λευκό (από την ποικιλία Αθήρι)
•► 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Πλένετε το κρέας, το στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και το σοτάρετε από όλες τις πλευρές.
Όταν το κρέας ροδίσει το βγάζετε από την κατσαρόλα και ρίχνετε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Μετά προσθέτετε τα καρότα, τη ντομάτα και ανακατεύετε. Ξαναβάζετε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε το θυμάρι, τη δάφνη, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.
Ρίχνετε τις ελιές και βράζετε για 15 λεπτά ακόμη. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγο πριν σερβίρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 & ½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας, σε μερίδες
•► 500 γρ. καρότα σε ροδέλες
•► 3 μέτρια κρεμμύδια ολόκληρα, καθαρισμένα
•► 1 πράσο σε ροδέλες
•► 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 1 φύλλο δάφνης
•► 1 κλωναράκι θυμάρι
•► 1 ντομάτα σε μικρά κομμάτια
•► 200 γρ. ελιές πράσινες
•► 1 ποτήρι κρασί λευκό (από την ποικιλία Αθήρι)
•► 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Πλένετε το κρέας, το στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και το σοτάρετε από όλες τις πλευρές.
Όταν το κρέας ροδίσει το βγάζετε από την κατσαρόλα και ρίχνετε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Μετά προσθέτετε τα καρότα, τη ντομάτα και ανακατεύετε. Ξαναβάζετε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε το θυμάρι, τη δάφνη, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.
Ρίχνετε τις ελιές και βράζετε για 15 λεπτά ακόμη. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγο πριν σερβίρετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Νίκη Μηταρέα ~ Food styling: Elena Jeffrey
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου