Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Αλλιώτικος μπακλαβάς... Κρητική Έκπληξη !!!



Μπόλικο σουσάμι, ποικιλία ξηρών καρπών, φύλλο σπιτικό με ελαιόλαδο και σιροπιασμένο με μέλι και πετιμέζι, σε ένα γλυκό του ταψιού με κρητική καταγωγή, που θεωρείται ο πρόδρομος του σημερινού μπακλαβά…

Υλικά:   { Μερίδες: για ένα ταψί 28x36εκ. }

Για το φύλλο

•► 4 φλιτζάνια αλεύρι
•► ½ φλιτζάνι σουσάμι καβουρδισμένο και αλεσμένο σε πούδρα
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 1 φλιτζάνι νερό (περίπου)
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

•► 2 φλιτζάνια καρύδια αλεσμένα
•► 1 φλιτζάνι φουντούκια αλεσμένα
•► 2 φλιτζάνια αμύγδαλα αλεσμένα
•► ¾ φλιτζανιού σουσάμι καβουρδισμένο
•► 100 γρ. σπόρους παπαρούνας
•► 1 κουτ. σούπας πιπέρι μαύρο, χοντροαλεσμένο
•► 1 φλιτζάνι μέλι

Για το σιρόπι

•► 1 & ½ φλιτζάνι ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι νερό
•► ¾ φλιτζανιού μέλι
•► ¼ φλιτζανιού πετιμέζι
•► χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε όλα τα υλικά του φύλλου μαζί ρίχνοντας τόσο νερό όσο να επιτύχετε μια σφιχτή ζύμη. Την πλάθετε σε μπάλα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Κατόπιν τη χωρίζετε στα τρία για να την ανοίξετε σε φύλλα.

Στο μεταξύ ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης. Πάνω σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγετε τη ζύμη σε τρία φύλλα, στο μέγεθος του ταψιού.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Αλείφετε το ταψί με λάδι και απλώνετε μέσα το πρώτο φύλλο. Το αλείφετε με λάδι και ρίχνετε από πάνω το μισό μίγμα της γέμισης.

Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και το αλείφετε και αυτό με λάδι. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση και τη σκεπάζετε με το τελευταίο φύλλο. Το λαδώνετε, το ραντίζετε με λίγο νερό και πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι.

Χαράζετε το γλυκό σε τετράγωνα ή σε ρόμβους και το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσει.

Το αφήνετε να κρυώσει και ετοιμάζετε το σιρόπι: βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και το πετιμέζι για 6 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Προσθέτετε το λεμόνι και τέλος το μέλι. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί μέσα στο σιρόπι.

Περιχύνετε το κρύο γλυκό με καυτό σιρόπι και περιμένετε να το απορροφήσει εντελώς. Δεν το σκεπάζετε, για να μείνει τραγανό το φύλλο.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή απο Σιμόνη Καφίρη ~ Food styling: Elena Jeffrey

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :