Η τηγανητή φέτα (ή σαγανάκι) είναι ένα από τα ορεκτικά που χαρακτηρίζουν την ελληνική κουζίνα.
Αυτό είναι μικρά κομμάτια τυρί φέτα (ένα ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται με κατσικίσιο γάλα) με φρυγανιά παχιά και τραγανή που είναι τηγανισμένες σε ένα τηγάνι και τη σερβίρουμε σαν ορεκτικό !!!
Υλικά:
•► 200 γραμ. φέτα
•► 1 αυγό
•► Φρυγανιά
•► Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βρέξτε τη φέτα με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τη κόβουμε στη μέση.
Χτυπήστε ελαφρά το αυγό. Περάστε το τυρί στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά.
Επαναλάβετε την ανωτέρω διαδικασία για δεύτερη φορά, και πάλι το πέρασμα του τυριού στο αυγό και στη συνέχεια στην τριμμένη φρυγανιά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, στη συνέχεια τηγανίζουμε τη φέτα μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε αμέσως το σαγανάκι σας !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
melitzolithos.gr
•► 200 γραμ. φέτα
•► 1 αυγό
•► Φρυγανιά
•► Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βρέξτε τη φέτα με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τη κόβουμε στη μέση.
Χτυπήστε ελαφρά το αυγό. Περάστε το τυρί στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά.
Επαναλάβετε την ανωτέρω διαδικασία για δεύτερη φορά, και πάλι το πέρασμα του τυριού στο αυγό και στη συνέχεια στην τριμμένη φρυγανιά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, στη συνέχεια τηγανίζουμε τη φέτα μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε αμέσως το σαγανάκι σας !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
melitzolithos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου