Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Παγωτό βανίλια & σοκολάτα με άρωμα καφέ !!



Οι δύο πιο αγαπημένες γεύσεις παγωτού μικρών και μεγάλων φτιαγμένες από τα χεράκια σας, με αγνά υλικά. Φτιάξτε τις και όλοι θα λιώνουν από επιθυμία να τις δοκιμάσουν.

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

Για το παγωτό βανίλια

•► ½ λοβό βανίλιας (τα σποράκια) ή 2-3 καψουλάκια βανιλίνης
•► 350 ml γάλα φρέσκο
•► 250 ml κρέμα γάλακτος
•► 5 κρόκους αβγών
•► ½ φλιτζάνι ζάχαρη

Για το παγωτό σοκολάτα με άρωμα καφέ

•► 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια
•► 2 κουτ. γλυκού καφέ στιγμιαίο
•► 350 ml κρέμα γάλακτος
•► 350 ml γάλα πλήρες
•► ½ φλιτζάνι ζάχαρη
•► 2 κουτ. σούπας λικέρ καφέ
•► 4 κρόκους αβγών
•► 100 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες

Εκτέλεση:

Για το παγωτό βανίλια:


Χτυπάτε σε ένα μπολ με τον αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί το μίγμα (χωρίς να πάρει βράση), το αποσύρετε από τη φωτιά και το ρίχνετε στο μίγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς.

Ύστερα το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα, χωρίς να πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν δοκιμάσετε την κρέμα, πρέπει να στέκεται στην ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού.

Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, τη μεταφέρετε σε μπολ και αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν την αφήσετε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά.

Αν έχετε παγωτομηχανή, δουλεύετε εκεί το παγωτό και, όταν είναι έτοιμο, το βάζετε στην κατάψυξη. Διαφορετικά το βάζετε κατευθείαν στην κατάψυξη μέσα σε μεταλλικό σκεύος με καπάκι για περίπου 6 ώρες, ανακατεύοντάς το ενδιάμεσα με ένα πιρούνι για να μην πιάσει πάγο.

Για το παγωτό σοκολάτα με άρωμα καφέ:

Βάζετε τα κομματάκια κουβερτούρας σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα βάζετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και το στιγμιαίο καφέ. Τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά (χωρίς να πάρουν βράση) ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Μέσα σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και το λικέρ μέχρι να ενωθούν καλά.

Προσθέτετε στο μίγμα των αβγών το καυτό μίγμα του γάλακτος σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς και μεταφέρετε το καινούργιο μίγμα ξανά στην κατσαρόλα. Τη βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα, χωρίς να αφήσετε να πάρει βράση.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλετε στο ψυγείο για να παγώσει πολύ καλά.

Τότε μόνο το μεταφέρετε σε παγωτομηχανή και το παγώνετε. Αν δεν έχετε, ρίχνετε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζετε και το αφήνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες (μέχρι να πήξει).

Το βγάζετε από την κατάψυξη και το ανακατεύετε με πιρούνι να γίνει αφράτο. Προσθέτετε τις σταγόνες της σοκολάτας και ανακατεύετε καλά. Ξαναβάζετε το μίγμα στο μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζετε και το αφήνετε στην κατάψυξη για λίγες ώρες.

Tips:

Αν προτιμάτε μπορείτε να αρωματίσετε το παγωτό σοκολάτα με μαύρο ρούμι αντί για λικέρ καφέ.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου ~ Food Styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :