Θέλετε να απολαύσετε ένα ποτήρι δροσερό κρασί και δεν ξέρετε με τι να το συνοδεύσετε; Ε, λοιπόν, αυτά τα ρολάκια είναι ό,τι πρέπει για εσάς !!!!
Υλικά:   { Μερίδες: Για 12 τεμάχια }
•► 500 γρ. κολοκύθα, σε μέτρια μπαστουνάκια
•► 4 κουτ. σούπας πετιμέζι
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 12 φέτες προσούτο, κομμένες κάθετα στη μέση
•► πετιμέζι για το σερβίρισμα
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μπαστουνάκια της κολοκύθας, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Στρώνετε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζετε εκεί τα μπαστουνάκια. Ψήνετε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας να μη λιώσουν.
Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και αφήνετε την κολοκύθα να κρυώσει.
Απλώνετε μισή φέτα προσούτο και βάζετε ένα μπαστουνάκι κολοκύθας στην άκρη. Τυλίγετε απαλά και τοποθετείτε σε πιατέλα.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι, ραντίζετε με λίγο πετιμέζι και σερβίρετε αμέσως.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 500 γρ. κολοκύθα, σε μέτρια μπαστουνάκια
•► 4 κουτ. σούπας πετιμέζι
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 12 φέτες προσούτο, κομμένες κάθετα στη μέση
•► πετιμέζι για το σερβίρισμα
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μπαστουνάκια της κολοκύθας, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Στρώνετε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζετε εκεί τα μπαστουνάκια. Ψήνετε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας να μη λιώσουν.
Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και αφήνετε την κολοκύθα να κρυώσει.
Απλώνετε μισή φέτα προσούτο και βάζετε ένα μπαστουνάκι κολοκύθας στην άκρη. Τυλίγετε απαλά και τοποθετείτε σε πιατέλα.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι, ραντίζετε με λίγο πετιμέζι και σερβίρετε αμέσως.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή απο Ντίνα Νικολάου ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου