Μία πικάντικη συνταγή για κοτόπουλο, με έμπνευση από τον Αμερικανικό Νότο και την κουζίνα της Νέας Ορλεάνης, που είναι ιδανική για μία μάζωξη για BBQ στον κήπο ή τη βεράντα.
Υλικά:   { Μερίδες: 6-8 }
•► 8 στήθη κοτόπουλου ( 200 γρ. το καθένα )
•► 4 κουτ. σούπας bourbon ( αμερικάνικο ουίσκι )
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
•► 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
•► 1 & ½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
•► 1 & ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
•► 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
•► 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
•► 30 ml ελαιόλαδο
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα μπαχαρικά και τα ανακατεύετε μαζί με το αλάτι, το λεμόνι και το bourbon.
Παίρνετε ένα ένα τα στήθη του κοτόπουλου και τα αλείφετε καλά με τη μαρινάδα, να πάει παντού. Τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 4-6 ώρες.
Ψήνετε το κοτόπουλο στα κάρβουνα, αφού έχουν χωνέψει πρώτα τα κάρβουνα, για περίπου 6-7 λεπτά από κάθε μεριά.
Μόλις ψηθούν καλά μέχρι μέσα αλλά παραμένουν ζουμερά, τα βγάζετε από τη φωτιά.
Τα αφήνετε σε πιατέλα για 2-3 λεπτά να σταθούν και σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα, κάποια πατατοσαλάτα της αρεσκείας σας ή τηγανητές γλυκοπατάτες με σάλτσα BBQ.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 8 στήθη κοτόπουλου ( 200 γρ. το καθένα )
•► 4 κουτ. σούπας bourbon ( αμερικάνικο ουίσκι )
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
•► 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
•► 1 & ½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
•► 1 & ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
•► 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
•► 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
•► 30 ml ελαιόλαδο
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα μπαχαρικά και τα ανακατεύετε μαζί με το αλάτι, το λεμόνι και το bourbon.
Παίρνετε ένα ένα τα στήθη του κοτόπουλου και τα αλείφετε καλά με τη μαρινάδα, να πάει παντού. Τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 4-6 ώρες.
Ψήνετε το κοτόπουλο στα κάρβουνα, αφού έχουν χωνέψει πρώτα τα κάρβουνα, για περίπου 6-7 λεπτά από κάθε μεριά.
Μόλις ψηθούν καλά μέχρι μέσα αλλά παραμένουν ζουμερά, τα βγάζετε από τη φωτιά.
Τα αφήνετε σε πιατέλα για 2-3 λεπτά να σταθούν και σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα, κάποια πατατοσαλάτα της αρεσκείας σας ή τηγανητές γλυκοπατάτες με σάλτσα BBQ.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Χριστόφορος Πέσκιας ~ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like... ...
•► Όλες οι Συνταγές απο Χριστόφορος Πέσκιας !!!
•► Όλες οι Συνταγές απο Ντίνα Νικολάου !!!
•► Όλες οι Συνταγές για κοτόπουλο !!!
•► Όλες οι Συνταγές για μπάρμπεκιου !!!
•► Funky Cook ~ Food Blogger !!!
•► Τα tips της Ντίνας Νικολάου για την πιο τέλεια σπιτική μαγιονέζα !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου