Ένα απολαυστικό κριθαρότο με γαρίδες, που αποκτά ακόμη πιο πλούσια γεύση χάρη στην παλαιωμένη γραβιέρα.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 500 γρ. γαρίδες
•► 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
•► 150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► λίγο θυμάρι φρέσκο
•► 90 ml κρασί λευκό
•► 1 λίτρο ζωμό γαρίδας* { Δες πιο κάτω }
•► 100 γρ. γραβιέρα παλαιωμένη, τριμμένη
•► 100 γρ. βούτυρο
•► αλάτι, πιπέρι
Για το ζωμό γαρίδας
•► τα κεφάλια από 1 κιλό γαρίδες
•► 100 γρ. κρεμμύδι
•► 1 καρότο
•► 1 φύλλο δάφνης
•► 60 ml κονιάκ
•► 1 & ½ λίτρο νερό
Εκτέλεση:
Για το ζωμό γαρίδας: Σε κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη για 3 λεπτά και προσθέτετε τα κεφάλια από τις γαρίδες. Σβήνετε με το κονιάκ, προσθέτετε το νερό και αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.
Σουρώνετε σε μεγάλο μπολ και κρατάτε το ζωμό στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το θυμάρι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε το κριθαράκι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια προσθέτετε σε δόσεις (4-5) το ζωμό γαρίδας, φροντίζοντας να απορροφηθεί η κάθε δόση ζωμού πριν προσθέσετε την επόμενη.
Στη μέση της διαδικασίας ρίχνετε μέσα και τις γαρίδες. Τέλος, δένετε το κριθαρότο με τη γραβιέρα και το βούτυρο, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με λίγα φύλλα μαϊντανού.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 500 γρ. γαρίδες
•► 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
•► 150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► λίγο θυμάρι φρέσκο
•► 90 ml κρασί λευκό
•► 1 λίτρο ζωμό γαρίδας* { Δες πιο κάτω }
•► 100 γρ. γραβιέρα παλαιωμένη, τριμμένη
•► 100 γρ. βούτυρο
•► αλάτι, πιπέρι
Για το ζωμό γαρίδας
•► τα κεφάλια από 1 κιλό γαρίδες
•► 100 γρ. κρεμμύδι
•► 1 καρότο
•► 1 φύλλο δάφνης
•► 60 ml κονιάκ
•► 1 & ½ λίτρο νερό
Εκτέλεση:
Για το ζωμό γαρίδας: Σε κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη για 3 λεπτά και προσθέτετε τα κεφάλια από τις γαρίδες. Σβήνετε με το κονιάκ, προσθέτετε το νερό και αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.
Σουρώνετε σε μεγάλο μπολ και κρατάτε το ζωμό στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το θυμάρι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε το κριθαράκι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια προσθέτετε σε δόσεις (4-5) το ζωμό γαρίδας, φροντίζοντας να απορροφηθεί η κάθε δόση ζωμού πριν προσθέσετε την επόμενη.
Στη μέση της διαδικασίας ρίχνετε μέσα και τις γαρίδες. Τέλος, δένετε το κριθαρότο με τη γραβιέρα και το βούτυρο, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με λίγα φύλλα μαϊντανού.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Γιάννης Παρίκος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like... ...
Όλες οι Συνταγές από Γιάννης Παρίκος
•► Όλες οι Συνταγές απο Χριστόφορος Πέσκιας !!!
•► Όλες οι Συνταγές απο Ντίνα Νικολάου !!!
•► Όλες οι Συνταγές για κοτόπουλο !!!
•► Όλες οι Συνταγές για μπάρμπεκιου !!!
•► Funky Cook ~ Food Blogger !!!
•► Τα tips της Ντίνας Νικολάου για την πιο τέλεια σπιτική μαγιονέζα !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου