Αυτή η τυρόπιτα όχι μόνο είναι πεντανόστιμη, αλλά και πολύ εύκολη στην παρασκευή.
Ποιος να το φανταζόταν ότι το αγαπημένο τυρένιο σνακ θα ήταν ό,τι πιο απλό μπορούμε να φτιάξουμε σπίτι;
Υλικά:   { Μερίδες: για ένα ταψί 25x35 εκ. }
•► ¾ φλιτζανιού αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
•► 400 γρ. φέτα ή γιδοτύρι
•► 1 πακέτο φύλλο κρούστας
•► 2 γιαούρτια στραγγιστά με 2% λιπαρά
•► 3 αβγά
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε δύο φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και φροντίζοντας να καλύψετε και τα πλαϊνά του ταψιού. Ύστερα παίρνετε ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα και τα κάνετε κουβάρι στα χέρια σας.
Τοποθετείτε το ένα κουβαράκι δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί. Περιχύνετε τα φύλλα με το υπόλοιπο βούτυρο κρατώντας στην άκρη λίγο για το τελείωμα.
Βάζετε τα φύλλα στο φούρνο να ψηθούν για 15 λεπτά και να πάρουν λίγο χρώμα. Τότε τα βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα αβγά με το γιαούρτι και το τριμμένο τυρί. Πιπερώνετε, αλατίζετε με μέτρο, προσθέτετε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Περιχύνετε τότε τα προψημένα φύλλα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια της πίτας και την ξαναβάζετε στο φούρνο.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 175οC και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή στο τραπέζι.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► ¾ φλιτζανιού αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
•► 400 γρ. φέτα ή γιδοτύρι
•► 1 πακέτο φύλλο κρούστας
•► 2 γιαούρτια στραγγιστά με 2% λιπαρά
•► 3 αβγά
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε δύο φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και φροντίζοντας να καλύψετε και τα πλαϊνά του ταψιού. Ύστερα παίρνετε ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα και τα κάνετε κουβάρι στα χέρια σας.
Τοποθετείτε το ένα κουβαράκι δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί. Περιχύνετε τα φύλλα με το υπόλοιπο βούτυρο κρατώντας στην άκρη λίγο για το τελείωμα.
Βάζετε τα φύλλα στο φούρνο να ψηθούν για 15 λεπτά και να πάρουν λίγο χρώμα. Τότε τα βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα αβγά με το γιαούρτι και το τριμμένο τυρί. Πιπερώνετε, αλατίζετε με μέτρο, προσθέτετε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Περιχύνετε τότε τα προψημένα φύλλα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια της πίτας και την ξαναβάζετε στο φούρνο.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 175οC και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή στο τραπέζι.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου !!!
•► Τυρόπιτα σφολιάτας με φέτα, ανθότυρο & δυόσμο !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου