Μια ωραία ιδέα αν αγαπάτε τις πίτες. Εύκολη και νόστιμη επιλογή και για σνακ για το γραφείο.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
Για την κρέμα γραβιέρας
•► 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
•► 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
•► 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
•► 200 ml κρέμα γάλακτος
•► 1 αβγό
•► ξύσμα από 1 λάιμ
•► έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για την πίτα
•► 1 φύλλο σφολιάτας
•► 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
•► 250 γρ. ποικιλία μανιταριών (λευκά, πορτσίνι κ.ά.), σε φέτες ½ κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό
•► 30 γρ. κασέρι τριμμένο
•► 1 κρόκο αβγού, για το φύλλο
•► 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για το φύλλο
Εκτέλεση:
Για την κρέμα γραβιέρας: Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για μισό λεπτό, ρίχνετε την κρέμα και την αφήνετε να πάρει βράση. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη γραβιέρα, την παρμεζάνα, το αβγό, το ξύσμα λάιμ, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Για την πίτα: Βάζετε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια λαδόκολλα, τρυπάτε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια αλείφετε την επιφάνεια με την κρέμα γραβιέρας, αφήνοντας ένα περιθώριο κενό γύρω γύρω, 1εκ. περίπου.
Σκορπάτε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα, πασπαλίζετε με το θυμάρι και το κασέρι και κλείνετε το περιθώριο προς τα μέσα φτιάχνοντας ένα πλαίσιο.
Αλείφετε τη ζύμη γύρω γύρω με τον κρόκο αβγού ανακατεμένο με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ψήνετε την πίτα για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
Tips:
Αν δείτε ότι η επιφάνεια παίρνει χρώμα αλλά το φύλλο θέλει κι άλλο χρόνο ψησίματος, βάζετε πάνω στη γέμιση ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για την κρέμα γραβιέρας
•► 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
•► 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
•► 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
•► 200 ml κρέμα γάλακτος
•► 1 αβγό
•► ξύσμα από 1 λάιμ
•► έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για την πίτα
•► 1 φύλλο σφολιάτας
•► 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
•► 250 γρ. ποικιλία μανιταριών (λευκά, πορτσίνι κ.ά.), σε φέτες ½ κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό
•► 30 γρ. κασέρι τριμμένο
•► 1 κρόκο αβγού, για το φύλλο
•► 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για το φύλλο
Εκτέλεση:
Για την κρέμα γραβιέρας: Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για μισό λεπτό, ρίχνετε την κρέμα και την αφήνετε να πάρει βράση. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη γραβιέρα, την παρμεζάνα, το αβγό, το ξύσμα λάιμ, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Για την πίτα: Βάζετε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια λαδόκολλα, τρυπάτε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια αλείφετε την επιφάνεια με την κρέμα γραβιέρας, αφήνοντας ένα περιθώριο κενό γύρω γύρω, 1εκ. περίπου.
Σκορπάτε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα, πασπαλίζετε με το θυμάρι και το κασέρι και κλείνετε το περιθώριο προς τα μέσα φτιάχνοντας ένα πλαίσιο.
Αλείφετε τη ζύμη γύρω γύρω με τον κρόκο αβγού ανακατεμένο με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ψήνετε την πίτα για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
Tips:
Αν δείτε ότι η επιφάνεια παίρνει χρώμα αλλά το φύλλο θέλει κι άλλο χρόνο ψησίματος, βάζετε πάνω στη γέμιση ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός ~ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Ανδρέας Λαγός !!!
•► Όλες οι Συνταγές απο Ιωάννα Σταμούλου !!!
•► Όλες οι Συνταγές απο Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Συνταγές και άρθρα για: ταχίνι !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πιτάκια !!!
•► 24 φρουτένια -και πιο light- γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Κωνσταντινούπολη ~ H μεγαλειώδης Πολίτικη κουζίνα !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου