Μία πολύ αρωματική και γευστικά τάρτα με αγκινάρες και τυριά, που σερβίρετε ως πρώτο πιάτο ή ως διαφορετικό σνακ.
Υλικά:   { Μερίδες: για μία ταρτιέρα }
•► 1 φύλλο σφολιάτας
•► 4 καρδιές αγκινάρας ζεματισμένες και κομμένες σε φέτες
•► 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες (μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος)
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
•► 5 κλαδάκια δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
•► 250 γρ. τυρί μανούρι λιωμένο με πιρούνι
•► 250 γρ. μυζήθρα λιωμένη με πιρούνι
•► 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•► 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
•► αλάτι, πιπέρι
•► λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε το μανούρι, τη μυζήθρα, το γιαούρτι, τα αβγά, τον άνηθο, το δυόσμο και ανάλογο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα.
Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26εκ. και στρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά της με τη σφολιάτα. Την τρυπάτε με πιρούνι και την προψήνετε για 10 λεπτά.
Τη βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε μέσα τη γέμιση. Ισιώνετε με κουτάλι και τοποθετείτε από πάνω τα κομμάτια της αγκινάρας.
Πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και ολοκληρώνετε το ψήσιμο στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.
Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή, κόβοντας σε κομμάτια και πασπαλίζοντας με επιπλέον άνηθο ψιλοκομμένο.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 φύλλο σφολιάτας
•► 4 καρδιές αγκινάρας ζεματισμένες και κομμένες σε φέτες
•► 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες (μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος)
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
•► 5 κλαδάκια δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
•► 250 γρ. τυρί μανούρι λιωμένο με πιρούνι
•► 250 γρ. μυζήθρα λιωμένη με πιρούνι
•► 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•► 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
•► αλάτι, πιπέρι
•► λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε το μανούρι, τη μυζήθρα, το γιαούρτι, τα αβγά, τον άνηθο, το δυόσμο και ανάλογο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα.
Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26εκ. και στρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά της με τη σφολιάτα. Την τρυπάτε με πιρούνι και την προψήνετε για 10 λεπτά.
Τη βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε μέσα τη γέμιση. Ισιώνετε με κουτάλι και τοποθετείτε από πάνω τα κομμάτια της αγκινάρας.
Πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και ολοκληρώνετε το ψήσιμο στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.
Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή, κόβοντας σε κομμάτια και πασπαλίζοντας με επιπλέον άνηθο ψιλοκομμένο.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου ~ Food styling: Elena Jeffrey
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου !!!
•► Συνταγές και άρθρα για αγκιναρόπιτα !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τηγανίτα !!!
•► Τυρόπιτα σφολιάτας με φέτα, ανθότυρο & δυόσμο !!!
•► Συνταγές και άρθρα για σπανακόπιτα !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου